Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2019 12:09

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Πέντε μετάλλια η Μπάκα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Γράφτηκε από τον

 

Πέντε ακόμα μετάλλια στην πλούσια συλλογή της πρόσθεσε η Βασιλική Μπάκα.

Η καλαματιανή αθλήτρια αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξήχθη από 2 έως 5 Αυγούστου στον Αλιμο και για μία ακόμα φορά κατάφερε να διακριθεί. Πήρε δύο χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ σε αυτό το απαιτητικό τετραήμερο έτρεξε σε 13 συνολικά δυνατές κούρσες!

Η Β. Μπάκα ξεκίνησε ως γνωστόν από το Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας, όπου σάρωσε τα μετάλλια σε όλες τις μικρές ηλικίες και τα τελευταία χρόνια σπουδάζει με υποτροφία στο North Carolina State University στις ΗΠΑ.

Πλέον βρίσκεται στο 4ο έτος και θα αναχωρήσει ξανά για το εξωτερικό στις 18 Αυγούστου, καθώς τα μαθήματα ξεκινούν νωρίς και τελειώνουν νωρίς (Μάιο). Στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πήρε το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο μικτή ανδρών – γυναικών και 4Χ200 μέτρα ελεύθερο. Τα δύο αργυρά μετάλλια ήρθαν στα 50 μέτρα ελεύθερο γυναικών και στα 4Χ100 μέτρα ελεύθερο και το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερο. Αναλυτικά, την πρώτη μέρα των αγώνων ξεκίνησε δυνατά στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο γυναικών και πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Νόρα Δράκου (25.42), με τη Βασιλική Μπάκα να κάνει ατομικό ρεκόρ με 25.91.

Το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ ήταν 25.99 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στη Σιγκαπούρη.

Λίγη ώρα αργότερα την Παρασκευή όμως, ήρθε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα 4Χ100 μέτρα μικτή ανδρών- γυναικών με χρόνο 3.33.67, που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Την ομάδα αποτελούσαν οι Οδυσσέας Μελαδίνης, Δημήτρης Ραγκούσης, Κάλλια Αντωνίου και Βασιλική Μπακά.

Στη δεύτερη μέρα των αγώνων, η καλαματιανή αθλήτρια ταλαιπωρήθηκε από μια ψύξη και στον τελικό των 200 μέτρων ελεύθερο γυναικών πήρε την 5η θέση.

Να σημειωθεί ότι αυτή την μέρα έκανε τρεις κούρσες, στα προκριματικά των 200 μέτρων, στα 4Χ100 και στον τελικό των 200 μέτρων και παράλληλα επικρατούσε και αφόρητη ζέστη.

Την τρίτη μέρα στα 100 μέτρα ελεύθερο γυναικών προκρίθηκε δεύτερη στον τελικό και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 57’01, χάνοντας το αργυρό για 3 εκατοστά του δευτερολέπτου. Στη συνέχεια πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ200 μέτρα ελεύθερο γυναικών, κολυμπώντας μαζί με τις

Αντωνιάδου Φανή – Στυλιανή, Ντουντουνάκη Αννα και Κάλλια Αντωνίου με χρόνο 8.28.77.

Στην τέταρτη μέρα των αγώνων αγωνίστηκε μετά από πολλά χρόνια στα 50 μέτρα πεταλούδα και με χρόνο 28’70, προκρινόταν ως 9η στον μικρό τελικό. Από την ίδια ομάδα όμως έχουν δικαίωμα συμμετοχής 3 αθλητές και επειδή είχαν περάσει άλλες 3 αθλήτριες του ΠΑΟΚ τέθηκε εκτός συναγωνισμού. Η επίδοση όμως αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Η διοργάνωση έκλεισε μ’ ένα ακόμα μετάλλιο (αργυρό) στα 4Χ100 μέτρα ελεύθερο γυναικών με χρόνο 3.51.35, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Την ομάδα του ΠΑΟΚ αποτελούσαν οι Ντουντουνάκη Αννα, Χατζηνικολάου Θεοδώρα, Αντωνίου Κάλλια και Μπάκα Βασιλική.