Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014 13:29

ΣΤΙΒΟΣ: Με Τσάτουμα αναχωρεί αύριο η εθνική για το παγκόσμιο της Πολωνίας

Γράφτηκε από τον

Μόλις πέντε αθλητές κι αθλήτριες αποτελούν την ελληνική αποστολή που θα αναχωρήσει σήμερα για την Πολωνία και το Σόποτ όπου από την Παρασκευή 7 Μαρτίου και για τρεις ημέρες θα χτυπάει η καρδιά του διεθνούς στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.
Μεταξύ αυτών ο Μεσσήνιος άλτης Λούης Τσάτουμας που πηγαίνει στο Σόποτ με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο μήκος και πρώτο στόχο την είσοδο στον τελικό.


Οι ελπίδες ενός «γαλανόλευκου» μεταλλίου αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο του Φιλιππίδη. Η απουσία των Λαβιλενί και Οτο βάζει τον Ελληνα επικοντιστή ψηλά στη λίστα των υποψήφιων για το βάθρο, αρκεί κι ο ίδιος να καταφέρει να κάνει την υπέρβαση σε μεγάλο αγώνα.
Στον χάρτη του βάθρου έχει βάλει τη Νικόλ Κυριακοπούλου το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε με 4.72μ. που είναι η 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο (μαζί με τις Σπίγκελομπουργκ και Σιντόροβα), πίσω από τα 4.76 της Ρογκόβσκα, τα 4.73 των Μπλίσντειλ και Σουρ.
Ο Κώστας Δουβαλίδης πάει με πανελλήνιο ρεκόρ στο Σόποτ και μέχρι στιγμής έχει δείξει πως μπορεί να βρεθεί στον τελικό και να κυνηγήσει εκεί τη διάκριση.
Με τη Μαρία Γάτου η Ελλάδα επανέρχεται στις μεγάλες διοργανώσεις του κλειστού στα σπριντ μετά τη Γεωργία Κοκλώνη.