Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2019 20:10

Γιορτή της κολύμβησης στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Με παιδιά πλημμύρισε το κολυμβητήριο Κυπαρισσίας το απόγευμα της Κυριακής στους αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας (ΝΟΚΥ), με τους μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες που συμμετείχαν στα καλοκαιρινά τμήματα. 

Περίπου 150 παιδιά όλων των ηλικιών και κυρίως μικρά συμμετείχαν στα διάφορα τμήματα εκμάθησης και την Κυριακή το απόγευμα έδειξαν τις δυνατότητες τους και όλα όσα έμαθαν την περίοδο αυτή. Ενώ αναδείχθηκε και ο σημαντικός ρόλος του κολυμβητηρίου για την περιοχή , καθώς φέρνει δεκάδες παιδιά κοντά στον αθλητισμό και στο υγρό στοιχείο. Μάλιστα η σχεδιαζόμενη ενεργειακή του αναβάθμιση ώστε να λειτουργεί και την χειμερινή περίοδο αναμένεται να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Μιλώντας για τους αγώνες αλλά και για τις προοπτικές που υπάρχουν ο πρόεδρος του ΝΟΚΥ Χρήστος Κανελλόπουλος επισήμανε “Είναι οι αγώνες που γίνονται εδώ και 35 χρόνια την 1η Κυριακή του Αυγούστου , παρουσιάζονται τα παιδιά που κάνουν την πρώτη τους προπόνηση αλλά και αθλητές του Συλλόγου. Στην ουσία είναι μια γιορτή και κάποια παιδιά συνεχίζουν στο Σύλλογο. Με την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου που θα λειτουργεί και το Χειμώνα σίγουρα θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση. Στόχος είναι να δημοπρατηθεί το έργο σύντομα καθώς τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και πιστεύω ότι από του χρόνου θα κολυμπάμε Χειμώνα – Καλοκαίρι”.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε: “Από τους σημαντικότερους αθλητικούς χώρους που έχει ο Δήμος Τριφυλίας και τον κάνει να ξεχωρίζει και από άλλους Δήμους είναι αυτό το κολυμβητήριο , ολυμπιακών διαστάσεων. Θέλω να ευχαριστήσω το ΝΟΚΥ που σε συνεργασία με το Δήμο λειτουργεί αυτό το χώρο και να βλέπουμε τόσα παιδιά εδώ.
Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να λειτουργεί το κολυμβητήριο με τις καλύτερες συνθήκες και στοχεύσαμε να λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι δικές μας τεχνικές υπηρεσίες έκαναν τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση , καταθέσαμε πρόταση στο ΕΣΠΑ 950.000 η οποία και εγκρίθηκε , που σημαίνει ότι το έργο έχει εγκριθεί και περιμένουμε άμεσα να δημοπρατηθεί.  Θέλω να πιστεύω ότι σε ένα χρόνο θα είναι διαφορετική εικόνα και κυρίως θα είναι μοχλός ανάπτυξης καθώς πολλές ομάδες ενδιαφέρονται να έρθουν για προπονήσεις αλλά και τα δικά μας παιδιά να αθλούνται”.