Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2019 18:40

Με επιτυχία ο 11ος Ανδάνειος Αγώνας δρόμου και πολιτισμού (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο ο 11ος Ανδάνειος Δρόμος 17 χιλιομέτρων, οι παιδικοί αγώνες δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας.

Η διαδρομή των 17 χιλιομέτρων είναι ένας αγώνας αθλητισμού και πολιτισμού, όπου συνδέεται η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανία.

Στον αγώνα 17χλμ που ξεκίνησε από την Αρκαδική πύλη νικητές στους άνδρες ήταν οι: Σταμόυλης Γιωργος (Arla protein) 1΄00΄58 , Καρούντζος Παναγιώτης (Κούρος Αίγινας) 1΄02΄01, Εμιλιάνο Κάνο (Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας) 1΄07΄58, Χορικός Μάριος (Τελμησσός Μαραθώνα) 1΄08΄25, Μίχος Βασίλης (Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας) 1΄09΄03, Νικολόπουλος Ηλίας(Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας) 1΄10΄02.

Στις Γυναίκες: Δήμου Ελισάβετ (Σ.Δ.Υ.Αθήνας) 1΄20΄58, Μπάκα Σταυρούλα (Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας)1΄23΄05, Κατσάνου Βίκη(Τελμησσός Μαραθώνα) 1΄24΄20, Νικολούδη Σταυρούλα (Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας) 1΄28΄18, Βλαχογιάννη Μαριάνα (ανεξάρτητη) 1΄32΄17, Molt Kornelia (Adidas Running) 1΄36΄06.

Στα 5χλμ στους άντρες: Τζουβίστας Γιώργος (Γ.Α.Σ.Καματερού) 17΄38, Μιχαλάκης Αλέξης (Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας) 18΄30, Αλεβίζος Παναγιώτης (Ανεξαρτητος) 18΄38, και στις γυναίκες: Γκλοβάνου Παναγιώτα (Σ.Δ.Υ.Αθήνας) 22΄39 , Ασημάκου Γιώτα (Σ.Δ.Υ.Μεσηνίας) 23΄37, Κουρεμένου Αγγελική(Ανεξάρτητη) 25΄26.

Στους παιδικούς αγώνες εως Ε' δημοτικού στα αγόρια: Σκιαδόουλος Γιώργος, Αντωνόπουλος Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Ηλίας, στα κορίτσια: Καλογεροπούλου Ολυμπία, Θεοτοκάτου Κων/να, Δημακοπούλου Ιωάννα και στις μεγαλύτερες ηλικίες, στα αγόρια Δημητρακόπουλος Παναγιώτης, Δελλής Σωτήρης, Μπαϊράνι Ορέστης και στα κορίτσια: Κωνσταντοπούλου Αγγελική, Σκιαδοπούλου Μαρία-Ολυμπία, Ηλιοπούλου Γεωργία.

Μετά τις βραβεύσεις όλων των κατηγοριών, έγινε ιδιαίτερη βράβευση στο Σ.Δ.Υ. Αθηνών, για την οργανωμένη συμμετοχή του στον αγώνα και την επί σειρά ετών παρουσία του στον αγώνα.

Τιμητικές απονομές έγιναν στους τρεις γιατρούς του αγώνα και στο πρόεδρο τυφλών Καλαμάτας Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και της συζύγου του Γεωργίας Παπαδέα, που έτρεξαν στα 5km συνοδεία του προέδρου του ΣΔΥΜ Χρήστου Μπένου και του μέλους του συλλόγου Ολγας Ρεϊτζοπούλου.

Στο τέλος των απονομών η βραδιά έκλεισε με προσφορά ελαφρού γεύματος, σε όλους τους συμμετέχοντες, στους εθελοντές και στους επισκέπτες, από τον διοργανωτή, Σύλλογο Ανδανιωτών Καλαμάτας με την πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών του Δήμου Ανδανίας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας αναφέρει μεταξύ άλλων για την διοργάνωση: “Θα ήταν σκεφτήκαμε όχι μόνο αγωνιστική αλλά και πολιτιστική διαδρομή όπου αθλητισμός και πολιτισμός είναι δύο έννοιες αλληλένδετες και έχουν ουσιαστική συμμετοχή στο ευ αγωνίζεσθε και τις αξίες που καλλιεργεί το αγωνιστικό πνεύμα σε κάθε κοινωνία.

Φθάσαμε στην Αρκαδική Πύλη και με όλο το σεβασμό που αρμόζει σε ένα ιστορικό χώρο ετοιμαστήκαμε για την εκκίνηση παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε και ξεκινήσαμε αντικρίζοντας όλη την άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα και τα σημεία από όπου θα περνάγαμε. Ξεκινήσαμε με έντονο ρυθμό λόγω της κατηφόρας που υπήρχε μέχρι το 7ο χλμ(280μ υψομετρική διαφορά).Αμέσως μετά μπήκαμε στο Νεοχώρι όπου εκεί υπάρχει το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλας και μετά στο χωμάτινο παραποτάμιο δρόμο της Μαυροζούμενας για δύο χιλιόμετρα και βγήκαμε στο χωριό Μαγούλα και περνώντας από το Ζευγολατιό και το Κεντρικό με τους κατοίκους να χαρίζουν το χειροκρότημα και τις επευφημίες τους και με τους εθελοντές στους σταθμούς και κατά μήκος της διαδρομής μας εμψύχωναν και μας χάριζαν το χαμόγελό τους επιβραβεύοντας και παροτρύνοντας την προσπάθεια μας φθάσαμε στο Διαβολίτσι και στην πέτρινη πλατεία του χωριού όπου μας περίμεναν οι διοργανωτές ο σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος Οιχαλίας, και μέλη του ΣΔΥΜεσσηνίας.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά διεξήχθη και αγώνας 5χλμ ξεκινώντας από την πλατεία του Διαβολιτσίου και με αναστροφή στο Κεντρικό για τους όχι τόσο πολύ μυημένους σε μεγαλύτερη απόσταση. Έγιναν και αγώνες για τους μικρούς μας φίλους.

Το ΔΣ συγχαίρει τη διοργάνωση και όλους τους φορείς της περιοχής που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης”.