Παρασκευή, 06 Σεπτέμβριος 2019 12:50

Κάλεσμα των διοργανωτών για δυναμικό “παρών” στο “8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”

Γράφτηκε από τον

 

Μία μέρα έμεινε για έναν ξεχωριστό αγώνα που έχει γίνει θεσμός, καθώς θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Καλαμάτα για 8η χρονιά.

Ο λόγος για το “8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”, που περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης 500, 1.000 και 3.000 μέτρων, καθώς και αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων. Η συμμετοχή του κόσμου έχει μεγάλη σημασία προκειμένου να ενημερωθεί και να δώσει την ευκαιρία ζωής σε συνανθρώπους μας.

“Ο αγώνας είναι μια ευκαιρία ώστε να αφυπνίσουμε την εθελοντική συνείδηση. Κάθε χρόνο 5.000 άτομα αναπτύσσουν κάποια μορφή καρκίνου στο αίμα. Για πολλούς από αυτούς μοναδική ελπίδα είναι κάποιος συνάνθρωπος, δηλαδή κάποιος από εμάς. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να έρθει να τρέξει, να κολυμπήσει και να ενημερωθεί”, δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο ιατρός και αντιπρόεδρος του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος που εμπνεύστηκε αυτό τον αγώνα.

Κάλεσμα στον κόσμο απηύθυνε και ο Αλέξης Ζάννης από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

“Για ακόμα μια φορά ο ΣΔΥΜ είναι παρών και στηρίζει την προσπάθεια του ΝΟΚ και ένα μεγάλο γεγονός. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να τρέξει ή να περπατήσει από το ΝΟΚ μέχρι το φάρο, το παραδοσιακό χιλιόμετρο και να δείξει την ευαισθησία του, ότι όλοι είμαστε ένα στις δύσκολες περιστάσεις που περνά ο κόσμος σε αυτό το κομμάτι.

Θέλω να ευχαριστήσω το ΝΟΚ για την πρόσκληση να είμαστε συνδιοργανωτές σε αυτή τη γιορτή, όπως και όλους τους εθελοντές που θα βοηθήσουν”, κατέληξε ο κ. Ζάννης.

Οι αγώνες κολύμβησης θα ξεκινήσουν στις 5.30 μ.μ. και ο αγώνας τρεξίματος στις 7 μ.μ. μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στην παραλία Καλαμάτας. Η απονομή των επάθλων στους νικητές τόσο του εν λόγω αγώνα, όσο και του κολυμβητικού μαραθωνίου θα γίνει στο γήπεδο του ΝΟΚ στις 8 και η εκδήλωση θα κλείσει με Pasta party.

Να σημειωθεί ότι ο φετινός αγώνας διοργανώνεται σε συνεργασία με την Oceanman. Διοργανωτές είναι το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), η Περιφέρεια Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας .Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική νόσο “ΦΛΟΓΑ”, του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “ΚΕΘΕΟ”.