Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2019 17:16

Στον Ημιμαραθώνιο Χίου ο Μουτζούρης του ΣΔΥΜ

Γράφτηκε από τον

 

Στον 8ο Ημιμαραθώνιο Χίου συμμετείχε ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Παναγιώτης Μουτζούρης.

Μάλιστα αγωνίστηκε στον κύριο αγώνα του ημιμαραθωνίου, τερματίζοντας ανάμεσα σε 184 δρομείς, στην 19η θέση με χρόνο τη 1:37:10''.

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 25 Αυγούστου με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις προσδοκίες των διοργανωτών. Πραγματοποιήθηκαν ο 8ος ημιμαραθώνιος Χίου και οι παράλληλοι αγώνες των 10,5 των 5 και 1,5 χιλιομέτρων, αποδεικνύοντας τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο θεσμός και που πλέον επιζητεί τη μετεξέλιξή του προκειμένου να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περί τους 1.100 δρομείς από 23 χώρες με ηλικίες από 5 έως 87 ετών, ενώ και φέτος συμμετείχαν πρόσφυγες και μετανάστες από τη ΒΙ.ΑΛ. που έφθασαν 11 στον αριθμό και συγκεκριμένα 9 άνδρες και 2 γυναίκες.

Πρώτος στον ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Κυριάκος Συμιριώτης στους άνδρες και η Αντωνία Μονίουκα στις γυναίκες, ενώ πρώτος στα 10 χιλιόμετρα ο πρωταθλητής Χριστόφορος Μερούσης στους άνδρες ο οποίος θα συμμετέχει επίσης στον ημιμαραθώνιο Κρήτης και στην Αθήνα τον Νοέμβριο και η Μιχαλα Ειρήνη ήταν η νικήτρια στις γυναίκες.

Στα 5χλμ νικητής ήταν ο Κοντάκας Αντώνιος και η Πέτρου Ιωάννα στις γυναίκες, ενώ στην κατηγορία παιδιών 1,5 χλμ ο Κριτούλης Γιώργος και η Λούρου Εμμανουέλα τερμάτισαν πρώτοι.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τον Μουτζούρη για τη συμμετοχή του στον αγώνα.