Πέμπτη, 06 Μάρτιος 2014 20:52

Μεσσηνιακή πρωτιά στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Γράφτηκε από τον

Ο Μεσσήνιος Λούης Τσάτουμας είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ.
Την Παρασκευή (7/3, 20.20 ώρα Ελλάδος) θα πάρει μέρος στον προκριματικό του μήκους και θα επιδιώξει για τρίτη φορά στην καριέρα του να προκριθεί στον τελικό.

Με 8,23 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στον έναν και μοναδικό του αγώνα στη διάρκεια της σεζόν, εξαιτίας της θλάσης που υπέστη τον Δεκέμβριο, ταξίδεψε στην Πολωνία με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Ο Τσάτουμας έκανε το πρωί της Πέμπτης (6/2) προπόνηση στο προπονητήριο και το απόγευμα είχε την πρώτη του γνωριμία με το κεντρικό στάδιο του «Ergo Arena».

Ο Αλεξάντερ Μένκοφ, νικητής το καλοκαίρι στη Μόσχα έχει φέτος 8,30 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Ίρβινγκ Σαλαντίνο, που μπορεί τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όμως, πάντα είναι ισχυρός αντίπαλος. Ο άλτης από τον Παναμά έχει φέτος 8,11 μέτρα. Ο Σουηδός Τορνέους (8,14 μ.) και ο Γερμανός Ρέιφ (8,02 μ.) αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αγώνισμα. Στη διαδικασία του προκριματικού θα ριχτεί και ο νικητής του 2012, Βραζιλιάνος Μάουρο ΝταΣίλα, που φέτος έχει καλύτερο άλμα στα 7,98 μέτρα.

Ο τελικός του μήκους είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (8/2) στις 20.50 (ώρα Ελλάδος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR