Κυριακή, 22 Σεπτέμβριος 2019 12:20

Στις 29 Σεπτεμβρίου ο 4ος ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Για τέταρτη φορά ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, θα διοργανώσει αγώνες δρόμου.

Πρόκειται για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί. Ο αγώνας θα διεξαχθεί, με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μια αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά. Οι αθλητές στον ημιμαραθώνιο (21, 1 χλμ) θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Τόσο ο μεγάλος αγώνας, όσο και τα πέντε χιλιόμετρα ξεκινούν στις 9 το πρωί. Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 21,1 χλμ είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης όπως προαναφέραμε, την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας (Πανελλήνιο). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5Km με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή. Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου θα διέλθουν πλησίον του χώρου εκκίνησης, το Λιμεναρχείο, τον Ι.Ν Αναλήψεως και θα συνεχίσουν μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας, προς τον Κορδία και την Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή στην περιοχή της πίστας Κάρτ. Το τμήμα της διαδρομής αυτής έχει μήκος 10,5Km. Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μήκους 8,1Km θα τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης. Οι διοργανωτές περιγράφουν και τη διαδρομή του αγώνα δρόμου των 5 χλμ. “Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας (Πανελλήνιο). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της ευθύγραμμης παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5Km με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή. Ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο εκκίνησης”. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο των 21Km και στον αγώνα των 5Km έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ή είναι εν ενέργεια αθλητές συλλόγων. Να σημειωθεί ότι ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου των 21,1km θα έχει τις εξής ηλικιακές κατηγορίες : Ανδρες: 18 – 29,-30 – 39, -40 – 49, 50 – 59 και 60+. Και στις γυναίκες τις εξής κατηγορίες: 18 – 39, -40 – 49 και 50+ Στους έξι πρώτους νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια. Ακόμα στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής ομάδας (άντρες και γυναίκες) θα απονεμηθούν μετάλλια (χρυσό-αργυρό-χάλκινο) και κύπελλο στον/ην νικητή/τρια.

Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών μόνο, στους έξι πρώτους νικητές των οποίων θα απονεμηθούν κύπελα και μετάλλια. Μετάλλια συμμετοχής θα απονεμηθούν και σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx…
Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 26 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα. Την ημέρα του αγώνα θα γίνει δεκτός περιορισμένος αριθμός νέων δηλώσεων για τους αγώνες.To κόστος συμμετοχής των αθλητών και στους δυο αγώνες είναι 5 ευρώ, και περιλαμβάνεται chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, BIB ΝUMBER, μετάλλιο, αναμνηστικό T–shirt για τους δρομείς των αγώνων, νερό και τροφές αποκατάστασης. Το αντίτιμο συμμετοχής, θα καταβάλλετε κατά τη διάρκεια των εγγραφών στους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ