Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 12:54

248 παίκτες και υψηλό επίπεδο στο 14ο Aegean Airlines Pro-Am (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

 

Ενα από τα καλύτερα τουρνουά γκολφ του κόσμου ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες με επιτυχία στην Costa Navarino. Το 14ο Aegean Airlines Pro-Am χάρισε αξέχαστες γκολφικές στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από κάθε σημείο της Γης, προβάλλοντας τη χώρα μας σε μεγάλες τουριστικές και γκολφικές αγορές.

Η AEGEAN, εμπνευστής και δημιουργός του “Aegean Airlines Pro-Am” διοργάνωσε για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά το διεθνές τουρνουά γκολφ που διεξήχθη μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου 2019 στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία, στα δύο μαγευτικά γήπεδα γκολφ 18 οπών και υψηλών προδιαγραφών, “The Dunes Course” και “The Bay Course”.

Στο 14ο “Aegean Airlines Pro-Am”, που τελεί υπό την αιγίδα των PGAs of Europe, της πιο αναγνωρισμένης ένωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη, συμμετείχαν 62 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες, από 24 χώρες, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική.

Οι συμμετέχοντες 248 παίκτες, 62 επαγγελματίες και 186 ερασιτέχνες, οι επισκέπτες και οι χορηγοί απόλαυσαν την υπέροχη Ελληνική φιλοξενία καθόλη τη διάρκεια των αγώνων. Σε συνδυασμό δε με το παιχνίδι στα δύο μαγευτικά γήπεδα γκολφ βίωσαν…Μία μοναδική εμπειρία γκολφ!

Οι 62 επαγγελματίες παίκτες που βρέθηκαν στα -πολλάκις βραβευμένα ως ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου- γήπεδα της Costa Navarino (The Dunes & The Bay Course)

διεκδίκησαν σε επαγγελματικό επίπεδο 70.000 Ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες.

Στην παρθενική του εμφάνιση στο Aegean Airlines Pro-Am, ο Alessandro Tadini (PGA of Italy) πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση κερδίζοντας το χρηματικό βραβείο των 7.000 ευρώ και το τρόπαιο του νικητή στην κατηγορία των επαγγελματιών.

Νικήτρια ομάδα του 14ου Aegean Airlines Pro-Am είναι η ομάδα του  Mike Burrows (PGA of Canada) με τους ερασιτέχνες Dorin Mateiu, Anca Mateiu and Ionut Georgescu.

Δηλώσεις Βασιλάκη, Κωνσταντακόπουλου

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εφέτος, είναι μία πάρα πολύ σημαντική χρονική στιγμή για δύο λόγους: Είναι η χρονιά που η ΤΕΜΕΣ είναι σε φάση επενδυτικής ωρίμανσης και επιτάχυνσης, μπαίνoντας στη δεύτερη μεγάλη επενδυτική φάση στην περιοχή, αφού έχει ξεκινήσει πλέον να κατασκευάζει το τρίτο και το τέταρτο ξενοδοχείο καθώς και το τρίτο και το τέταρτο Golf course στην Costa Navarino. Παράλληλα είναι μία αντίστοιχη χρoνιά επένδυσης για την AEGEAN, γιατί περιμένουμε στους επόμενους έξι μήνες να παραλάβουμε τα πρώτα από τα καινούργια μας αεροπλάνα. Είναι λοιπόν, μία σημαντική χρονιά για να γιορτάσουμε πάλι τον κοινό μας στόχο που είναι η ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού και η επέκταση της τουριστικής περιόδου με προϊόντα όπως το γκολφ, τα οποία προφανώς είναι από τα κύρια αθλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν τουριστικό προϊόν για όλες τις εποχές του χρόνου. Οπότε γιορτάζουμε την επιτάχυνση της προσπάθειας και φυσικά τη μεγάλη παράδοση που μας άφησαν τόσο ο πατέρας μου, όσο και ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος που ήταν οι πρωτεργάτες της εταιρείας και της περιοχής αντίστοιχα».

Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, επικεντρώθηκε στον μεγάλο απόντα της βραδιάς, τον εμπνευστή του τουρνουά, Θεόδωρο Βασιλάκη αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η AEGEAN και ο Θεόδωρος Βασιλάκης αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα από το 2006 και μετά και πιστεύουμε ότι χωρίς την παρουσία του, τη συμβολή του και την ηγεσία του δεν θα είχαμε αυτά που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα. Σήμερα, μας λείπει πολύ ο ιδρυτής και ο μέντορας σε αυτές τις προσπάθειες, ο Θεόδωρος Βασιλάκης, αλλά είμαστε περήφανοι που είναι ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης εδώ και ευελπιστούμε σε μία μακροχρόνια συνεργασία για το καλό του γκολφ, της Ελλάδας και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου».

Ο κ. Ian Randell, PGAs of Europe Chief Executive, δήλωσε χαρακτηριστικά για το 14th Aegean Airlines Pro-Am: «Το Aegean Airlines Pro-Am είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά του ετήσιου προγράμματός μας και αποτελεί για μας τιμή και προνόμιο που συνεργαζόμαστε –για 14η χρονιά φέτος– με την AEGEAN για την πραγματοποίησή του. Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά να βλέπουμε αυτό που ξεκίνησε ως όνειρο του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη να έχει εξελιχθεί σε ένα τόσο επιτυχημένο τουρνουά. Κάτι που είναι φανερό από το γεγονός ότι κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότερες από 60 ομάδες και όχι μόνο καλύπτονται αμέσως οι διαθέσιμες θέσεις, αλλά υπάρχει και λίστα αναμονής. Επίσης μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση η συνεργασία με την PGA Ελλάδας για την προώθηση του ευρύτερου οράματος του Θεόδωρου Βασιλάκη, που είχε στόχο την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα».

Μεγάλα ονόματα, κοινωνική δράση

Στο 14ο Aegean Airlines Pro – Am συμμετείχαν και πρώην διακεκριμένοι αθλητές του μπάσκετ και ποδοσφαίρου όπως Joe Arlauskas, Christian Karembeu, Laurent Blanc, Antoine Kombouare, κ.ά. Οι διάσημοι Γάλλοι ποδοσφαιριστές Christian Karembeu, Antoine Kombouare και Laurent Blanc κατέλαβαν την δεύτερη θέση ως μέλη της ομάδας Team Heraty, αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλοι παίκτες των γηπέδων όταν τελειώνουν την αγωνιστική τους καριέρα συναντώνται και αγωνίζονται στα γήπεδα του γκολφ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Aegean Airlines Pro-Am, εκτός από την προώθηση του γκολφ στη χώρα μας ως πρόσθετου πυρήνα προσέλκυσης τουρισμού, κάθε χρόνο προσφέρει μέρος των εσόδων του τουρνουά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό τουρνουά προσέφερε το συνολικό ποσό των 8.000 Ευρώ στο Καρδιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) για τις ανάγκες του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Η κλινική είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στην Ευρώπη και το αιμοδυναμικό τμήμα της ένα από τα κύρια κέντρα έρευνας και εκπαίδευσης στην καρδιολογία.