Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2019 14:53

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Τέσσερα μετάλλια ο Δούσης στους βαλκανικούς αγώνες

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Τέσσερα μετάλλια ο Δούσης στους βαλκανικούς αγώνες

 

Για μία ακόμα φορά ο Παναγιώτης Δούσης “σάρωσε” τα μετάλλια στους 22ους Βαλκανικούς αγώνες στίβου βετεράνων, που έγιναν από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου στη Ρουμανία με τη συμμετοχή 800 αθλητών και αθλητριών από 12 χώρες.

Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής γιόρτασε την τελευταία μέρα των 86ων χρόνων του, με την κατάκτηση 3 χρυσών και ενός αργυρού μεταλλίου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έλαβε μέρος με την εθνική Ελλάδας στους Βαλκανικούς αγώνες για 21η χρονιά και γι’ αυτό τον αποκαλούν “σημαία” των βετεράνων, που συνεχίζει να διακρίνεται σε διεθνείς αγώνες. Πήρε χρυσό στα 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, στα 5 χιλιόμετρα βάδην (με νέο βαλκανικό ρεκόρ στην κατηγορία του) και στα 1.500 μέτρα, ενώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μέτρα.

Ο Π. Δούσης, έχει ωστόσο, πολλά παράπονα από τις συνθήκες που συνάντησε στη Ρουμανία, όπου σύμφωνα με τον ίδιο έγιναν πολλά παρατράγουδα και περιγράφει τη δική του εμπειρία στον αγώνα των 400 μέτρων.

“Εχω αγωνιστεί σε εκατοντάδες στάδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αυτή την απαράδεκτη διοργάνωση πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε. Θα αναφέρω μόνο τη δική μου περίπτωση στον αγώνα των 400 μέτρων. Με το “λάβετε θέσεις”, έφυγαν τρεις δρομείς, οι υπόλοιποι περιμέναμε να γίνει η ανάκληση, αλλά δυστυχώς μας λέει να φύγουμε και οι υπόλοιποι οι πρώτοι είχαν διανύσει περίπου 40 μέτρα. Εκανα την κούρσα της ζωής μου και κατόρθωσα να κερδίσω το αργυρό μετάλλιο, το οποίο για μένα θα είναι το πολυτιμότερο δώρο που έχω κερδίσει στη ζωή μου και θα έχει ξεχωριστή θέση στη συλλογή μου.

Στο Στάδιο δεν υπήρχε νερό, δρομείς ζητούσαν νερό από τους φιλάθλους. Μια λέξη να εκφράσουμε “Ντροπή”.