Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 13:30

Προηγείται ο Ράντεκ στο Σπάρταθλον

Γράφτηκε από τον

Στις 7 το πρωί κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, ξεκίνησε το 37ο Σπάρταθλον, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά από τα πρώτα 50 χλμ., στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Τσέχος Μπρούνερ Ράντεκ.

Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες του κόσμου και μεταξύ τους 60 Έλληνες, άρχισαν το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη από την Αθήνα στη Σπάρτη. Εντατικές προπονήσεις πολλών μηνών ή και ετών ακόμη και αντίστοιχη ψυχολογική προετοιμασία θα δώσουν τη θέση τους στην τελική προσπάθεια για να φθάσουν το πολύ μέσα σε 36 ώρες (όριο τερματισμού) συνεχούς τρεξίματος, στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Μαζί τους, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί και φυσιοθεραπευτές. Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους αλλά και τον τερματισμό παρέχοντάς τους αμέριστα την ψυχολογική του υποστήριξη.
ΑΠΕ - ΜΠΕ