Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 16:48

Με 30 δρομείς συμμετείχε o ΣΔΥΜ στο “3ο Filiatra Run 2019”

Γράφτηκε από τον

 

Δυναμική παρουσία με 30 μέλη είχε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον 3ο αγώνα Δρόμου Filiatra Run 2019, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών, σε συνεργασία και τη στήριξη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού & της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.

Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνα δρόμου 21,5 χλμ. και παράλληλους αγώνες δρόμου 9,8 χλμ., αγώνα δρόμου και δυναμικού βαδίσματος 5,5 χλμ., καθώς και παιδικό αγώνα 1.000 μ. (για μαθητές δημοτικού).

Τριακόσιοι περίπου μικροί και μεγάλοι αθλητές από διάφορες περιοχές απόλαυσαν μοναδικές σε φυσική ομορφιά διαδρομές δίπλα στα νερά του Ιονίου, που σε συνδυασμό με τη φιλόξενη διάθεση της τοπικής κοινωνίας και των διοργανωτών έκαναν το «Filiatra Run 2019» μια ακόμη μοναδική εμπειρία για όλους.

Σημαντική επιτυχία είχε ο ΣΔΥΜ στα 21,5 χιλιόμετρα στους άντρες με τη 3η θέση της γενικής κατάταξης από το Αλέξανδρο Καρκασίνα, σημειώνοντας χρόνο 1:35:05, ενώ στις γυναίκες είχαμε τη 1η και 2η θέση της γενικής κατάταξης από τη Σταυρούλα Νικολούδη και την Adina Popa που τερμάτισαν μαζί σημειώνοντας χρόνο 1:49:41.

Επιτυχία είχε όμως και στα 9,8 χιλιόμετρα στους άντρες, όπου στις βραβεύσεις των έξι πρώτων αθλητών είχαμε τη 2η θέση από τον Εμιλιάνο Κάνο σημειώνοντας χρόνο 38,28 και 4η θέση της γενικής από τον Ηλία Νικολόπουλο κάνοντας χρόνο 39:24.

Επιτυχίες είχε ο Μεσσηνιακός σύλλογος και από τους Μπάκα Γεωργία, Θανάση Κλάδη, Νίκο Τζαμουράνη και Κωνσταντίνο Φιλανδριανό ανεβαίνοντας στο βάθρο καθώς διακρίθηκαν στις ηλιακές κατηγορίες τους.

Μετά το τέλος των αγώνων στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τριών πρώτων αθλητών σε κάθε κατηγορία και προσφέρθηκε στους δρομείς ελαφρύ γεύμα.

Το παρών στη εκδήλωσε έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης που έκανε τις απονομές μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς και σε δήλωσή του τόνισε: “Ο Δήμος Τριφυλίας θα δηλώνει πάντα παρών σε αθλητικά γεγονότα που προάγουν το αθλητικό ιδεώδες, τον υγιή ανταγωνισμό, τη συνεργασία και την ομαδικότητα και θα είναι δίπλα, να υποστηρίζει και να στέκεται αρωγός, σε εκδηλώσεις που βοηθούν να υιοθετήσουμε συνήθειες και συμπεριφορές που ωφελούν την υγεία μας και ενισχύουν το πνεύμα μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς, που έλαβαν μέρος, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους μετέδωσαν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και μας απέδειξαν, για άλλη μια φορά, πως αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη”.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη όλη την αποστολή και όλους όσους διακρίθηκαν.