Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 14:27

ΤΕΝΙΣ: Δεύτερη η Παπακωνσταντίνου στο τουρνουά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Στο βάθρο για μία ακόμα φορά ανέβηκε η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου. Η αθλήτρια του ΟΑΚ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά Ε3 (40η εβδ., ΣΤ' Ένωσης) για τις κατηγορίες Κ12 και Κ16 που διοργάνωσε με επιτυχία ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας στα γήπεδα Δυτικής Παραλίας και Τέντας.

Ενα διήμερο αγώνων που είχε μεγάλες μάχες, με αποκορύφωμα τον συγκλονιστικό ημιτελικό Κ16 της Μαριάννας Παπακωνσταντίνου με την Γεωργία Στρατή του Ομίλου Αντισφαίρισης Πατρών, ο οποίος κρίθηκε μετά από τρεις ώρες με νικήτρια την καλαματιανή τενίστρια! Η 13χρονη αθλήτρια του ΟΑΚ, αγωνιζόμενη και πάλι σε μεγαλύτερη κατηγορία, πέρασε bye στον 1ο γύρο και στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Kωνσταντίνα Στρατή (AOA Πατρών) κερδίζοντας με 2-0 σετ (4-1, 4-1). Στον ημιτελικό ήρθε η συναρπαστική τρίωρη αναμέτρηση με την Γεωργία Στρατή, με την μάχη να κρίνεται υπέρ της Καλαματιανής τενίστριας 7-6, 3-6, 6-3)

Ο τελικός ακολούθησε τρεις ώρες μετά, με την Παπακωνσταντίνου να προέρχεται από την υπερπροσπάθεια του ημιτελικού και να βρίσκει απέναντί της το Νο 1 του τουρνουά, Γεωργία Βασιλοπούλου, η οποία μάλιστα προερχόταν από πρόκριση χωρίς αγώνα, μετά την απόσυρση της Λαμπροπούλου στον ημιτελικό. Η Παπακωνσταντίνου τα έδωσε όλα στο πρώτο σετ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες (7-5) και τελικά η Βασιλοπούλου, αθλήτρια του ΑΟΑ Πατρών, έφτασε στη νίκη με 2-0.

Ήταν ο 5ος φετινός τελικός για την Μαριάννα Παπακωνσταντίνου μετά από τα τουρνουά σε Βόλο (1η θέση), Πάτρα (2η θέση), Γλυφάδα (1η στο διπλό), Τρίπολη (1η θέση στο διπλό του Πανελληνίου Ε2 στις αρχές Αυγούστου), ενώ έχει ακόμη δυο τρίτες θέσεις σε Βάρη και Πάτρα πριν δυο εβδομάδες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων.