Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 14:02

Τρίτη θέση για το “Τόλμη” στον αγώνα “Ναύπακτος 2019”

Γράφτηκε από τον
Τρίτη θέση για το “Τόλμη” στον αγώνα “Ναύπακτος 2019”

 

Οι καλές εμφανίσεις και οι διακρίσεις συνεχίζονται για το καλαματιανό σκάφος “Τόλμη”, που μετά την πρώτη θέση στον αγώνα “Νέων Ιστιοπλόων 2019”, πήρε την τρίτη θέση στον ιστιοπλοϊκό αγώνα “Ναύπακτος 2019”, που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών.

Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Κώστας Λημνιός, Γιώργος Γεωργούλης και Βίκυ Κουφού.

Ο αγώνας αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για την επέτειο της νικηφόρας, για τον ηνωμένο Χριστιανικό στόλο κατά των Οθωμανών, ναυμαχία της Ναυπάκτου του 1571. Αθλοθέτης της1ης ιστιοδρομίας ήταν ο Δήμος Ναυπακτίας. Το Σάββατο 5. Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η ιστιοδρομία Ρίο-Ναύπακτος-Ρίο-Ναύπακτος, συνολικής απόστασης 15ν.μ. και συμμετείχαν 16 σκάφη. Οι επικρατούσες συνθήκες ανέμου ΝΔ-Δ 5Bf δυσκόλεψαν τα πληρώματα να ολοκληρώσουν τον αγώνα και ανάγκασαν κάποιους κυβερνήτες να μειώσουν την ιστιοφορία και να μην βιράρουν τα μπαλόνια στα σκέλη του αγώνα με πρίμα καιρό.

Το καλαματιανό πλήρωμα ωστόσο, επέδειξε ναυτοσύνη και ταξίδεψε σε όλο τον αγώνα με το μέγιστο των δυνατοτήτων του σκάφους, καταλαμβάνοντας την 3η θέση (1η θέση το σκάφος Bidourik, 2η θέση το σκάφος Καλυψώ).

Την Κυριακή 6. Οκτωβρίου η ιστιοδρομία είχε την αντίθετη διαδρομή (Ναύπακτος-Ρίο-Ναύπακτος-Ρίο) και συμμετείχαν 15 σκάφη.

Ο άνεμος ήταν ίδιας διεύθυνσης (ΝΔ-Δ) με μικρότερη ένταση 4-5Bf. Οι ιδανικές συνθήκες βοήθησαν στην διεξαγωγή ενός ωραίου αγώνα και οι διαφορές στην κατάταξη κρίθηκαν σε λεπτομέρειες.

Και σε αυτήν την ιστιοδρομία το «Τόλμη» κατέλαβε την 3η θέση (1η θέση Καλυψώ, 2η Φιλίντα). Στην συνολική τελική κατάταξη, ύστερα από τις δύο ιστιοδρομίες, η καλαματιανή oμάδα βρέθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας και συνέχισε έτσι την καλή απόδοση της σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει φέτος.

Επόμενο ιστιοπλοϊκό «ραντεβού» είναι ο επερχόμενος ιστιοπλοϊκός αγώνας «Double Handed 2019» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στην Πάτρα και θα έχει την ιδιαιτερότητα ότι κάθε σκάφος θα έχει πλήρωμα μόνο δύο άτομα.

Στη συνέχεια το σκάφος θα αποπλεύσει από την Πάτρα για να συμμετάσχει στο τελευταίο μεγάλο φετινό ιστιοπλοϊκό δρώμενο του Σαρωνικού, τον αγώνα «Ύδρα 2019» που διοργανώνεται το τριήμερο 26-28/10 από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετές συμμετοχές σκαφών.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ