Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 20:33

Τμήματα εκμάθησης μπριτζ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Τμήματα εκμάθησης για ενήλικες και παιδιά θα διοργανώσει και φέτος ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας (Ο.Α.Μ.Κ) στο πλαίσιο της προσπάθειας διάδοσης του αθλήματος.

Τα μαθήματα παίδων (ηλικία 8+) θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 3 μ.μ., ενώ των ενηλίκων κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ. στην νέα δ/νση του ομίλου, Σανταρόζα και Παπανικολή 3, όπισθεν ξενοδοχείου «ΟΣΤΡΙΑ» στην παραλία Καλαμάτας. Οι πρώτες συναντήσεις έχουν οριστεί για Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Κατσίποδας και η γενική γραμματέας Καλλιόπη- Κλαίρη Μιχαλοπούλου αναφέρει: “Το Μπριτζ είναι συναρπαστικό από το πρώτο κιόλας λεπτό. Εγκεκριμένος δάσκαλος παρουσιάζει αρχικά το θεωρητικό κομμάτι και καθοδηγεί απευθείας τους μαθητές στην πρακτική εξάσκηση. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή ιδιαίτερη δεξιότητα, παρά μόνο όρεξη και καλή διάθεση!

Το παιχνίδι του μπριτζ για τους μαθητές, είναι σχεδιασμένο να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν την λογική και επαγωγική τους σκέψη. Αποτελεί υψηλή νοητική άσκηση η οποία βελτιώνει την μνήμη, την κρίση, ενώ ενισχύει την εστίαση και την αυτοσυγκέντρωση. Καλλιεργεί κοινωνικές δεξιότητες όπως την συνεργασία και την ομαδικότητα. Χιλιάδες παιδιά σε Ευρώπη και Αμερική ασχολούνται με το μπριτζ από τη σχολική περίοδο της ζωής τους, ενώ πολλά σχολεία έχουν το μπριτζ ως μάθημα επιλογής καθώς αποτελεί εφόδιο καλής απόδοσης σε όλα τα μαθήματα.

Το μπριτζ είναι άθλημα αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Η τράπουλα αποτελεί απλά το «μέσο» για το παιχνίδι αφού ο παράγοντας τύχη είναι μηδενικός και καμία σχέση δεν υπάρχει με τυχερά παιχνίδια, που ίσως κάποιος γνωρίζει ή έχει ακούσει. Είναι μία δημιουργική ενασχόληση για μικρούς και μεγάλους, μια πνευματική και νοητική άσκηση, ένα χόμπι που δεν το βαριέσαι ποτέ. Σου αρέσει η συνεργασία; η στρατηγική; ο αγώνας;Δέξου την πρόκληση και μπες στο παιχνίδι! Πληροφορίες : τηλ. 2721181328 & 6974-898944, oamkbridge@gmail.com, www.oamk.gr Facebook « ΟΑΜΚ – Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας».