Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 15:52

Μαθήματα Μπριτζ για άτομα με προβλήματα όρασης

Γράφτηκε από τον
Μαθήματα Μπριτζ για άτομα με προβλήματα όρασης

 

Μαθήματα μπριτζ για άτομα με προβλήματα όρασης διοργανώνει ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου σας.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 17:00 στα γραφεία της Ένωσης Τυφλών, στον σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας (είσοδος από οδό Ξενοφώντος).

Ο Καλαματιανός όμιλος, με ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Κατσίποδας και η γενική γραμματέας Καλλιόπη - Κλαίρη Μιχαλοπούλου σημειώνει:

“Η πρώτη σελίδα στην ιστορία του μπριτζ για άτομα με προβλήματα όρασης σε πανελλήνιο αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο, γράφτηκε από την Αθλητική Ακαδημία Αιγάλεω σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδας και ήδη τα προγράμματα εκμάθησης λειτουργούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο Όμιλος της Καλαμάτας δεν μπορούσε παρά να χαιρετίσει και να επικροτήσει την παραπάνω προσπάθεια, αναδεικνύοντας και στην πόλης μας το κοινωνικό πρόσωπο του πνευματικού αυτού αθλήματος και αναλαμβάνοντας αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Τώρα είναι η δική σου σειρά! Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου! Έλα να γνωριστούμε, να επικοινωνήσουμε, μα πάνω από όλα να διασκεδάσουμε με το παιχνίδι που θα αλλάξει τη ζωή σου!

Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη γνώση ή εμπειρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή παρέα, διάθεση για παιχνίδι και όρεξη για συνεργασία!

Το μπριτζ είναι ένα πνευματικό άθλημα, επίσημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το οποίο χρησιμοποιεί την τράπουλα ως μέσο για την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Εδώ και μερικά χρόνια γίνονται παρουσιάσεις και οργανώνονται προγράμματα μπριτζ σε σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο συγκεκριμένο άθλημα η ηλικία όπως και η τύχη, δεν παίζουν κανένα ρόλο. Αντίθετα, αυτό που απαιτεί αλλά κυρίως διδάσκει το μπριτζ είναι η συγκέντρωση, η ανάλυση δεδομένων και η αντικειμενική κρίση!

Οι τράπουλες που θα χρησιμοποιηθούν είναι σε Braille και βλεπόντων”.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Νότιας Πελοποννήσου, στο 2721027907, ή στον Πρόεδρο της Ένωσης Γιάννη Χαραλαμπόπουλο.

Την παρουσίαση και τα μαθήματα έχει αναλάβει η εκπαιδεύτρια του ομίλου Μαρίνα Λαντζούνη.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ