Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 13:59

ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο Rapid αρχαρίων του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

Το 5ο τουρνουά Rapid αρχαρίων «Φθινόπωρο 2019» διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας.

Στο πετυχημένο τουρνουά έλαβαν μέρος 26 από τους μικρούς σκακιστές του ΝΟΚ, οι οποίοι αγωνίστηκαν με σοβαρότητα και συγκέντρωση προσπαθώντας να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη γενική κατάταξη ξεχώρισαν ο Κώστας Κατερινόπουλος που πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο (5 στα 5), ο Νικόλας Πετροπουλέας (2ος με αργυρό μετάλλιο (4 στα 5) και ο Περικλής Φύκιρης (3ος με χάλκινο μετάλλιο, 4 στα 5)

Στα κορίτσια διακρίθηκαν η Χριστίνα Κουντούρη (1η με χρυσό μετάλλιο,5 στα 5), Αννα Βασιλοπούλου (2η με αργυρό μετάλλιο, 4 στα 5) και Μιχαέλα Μαρκάκου (3η με χάλκινο μετάλλιο ,4 στα 5).

Δύο τουρνουά σήμερα

Στο μεταξύ σήμερα Κυριακή θα γίνει στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, το 6ο τουρνουά Rapid για παιδιά έως 12 ετών «Φθινόπωρο 2019» με ελβετικό σύστημα 5 γύρων.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους έως και 20 λεπτά πριν την ώρα έναρξης.

Για δηλώσεις συμμετοχής (τηλέφωνα 697 2701590 (Θοδωρής Τσεκούρας), 694 5499716 και 698 7111435 (Παναγιώτης Μπούρας).

Μετά τη λήξη του τουρνουά και της απονομής επάθλων θ’ ακολουθήσει Αγιασμός για τους αθλητές του σκακιστικού τμήματος, τις οικογένειές τους, τους προπονητές καθώς και τους υπεύθυνους του τμήματος.

Την ίδια ημέρα θα γίνει και το ατομικό rapid της ΕΣΣΠΕΠ στη Σπάρτη όπου θα συμμετέχουν και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Το τουρνουά rapid της ΕΣΣΠΕΠ θα έχει λήξει έγκαιρα οπότε οι αθλητές θα παρευρεθούν στην τελετή Αγιασμού.

Ο ΝΟΚ με ανακοίνωση του προσθέτει ακόμα τα εξής: “Γίνεται μία προσπάθεια εκ μέρους των υπευθύνων του τμήματος για βελτίωση της αγωνιστικής απόδοσης των σκακιστών μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολλούς αγώνες. Βέβαια θα ήταν πολύ ανώτερα τα αποτελέσματα αν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες με διεθνή αξιολόγηση και συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα. Τα οικονομικά δημιουργούν δυσκολίες, όμως υπάρχει η διάθεση για δουλειά και σίγουρα οι τρόποι θα βρεθούν. Η έφορος ευχαριστεί όλους εκείνους που στηρίζουν όλα τα χρόνια το σκακιστικό τμήμα και την ακαδημία από το 2002, τους θεσμικούς φορείς, τους επιχειρηματίες, τους ιδιώτες φίλους, τις οικογένειες των αθλητών και βέβαια την Εταιρεία Καρέλια Α.Ε. Ευχαριστεί θερμά και τα Μ.Μ.Ε. που είναι δίπλα πάντα στον αγώνα για αναβάθμιση του σκακιστικού τμήματος”.

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ