Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 14:10

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Πρωτιά για το “Τόλμη” στην Πάτρα

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Πρωτιά για το “Τόλμη” στην Πάτρα

 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τους αγώνες στην Πάτρα η καλαματιανή ομάδα, καθώς το σκάφος “Τόλμη” κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη ORC A στον αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης «Double Handed 2019», που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών.

Ο αγώνας, συνολικής απόστασης 17 ναυτικών μιλίων, είχε την ιδιαιτερότητα ότι σε κάθε αγωνιζόμενο σκάφος, πλήρωμα ήταν ο κυβερνήτης και ένα ακόμα άτομο, προσθέτοντας έτσι υψηλότερο βαθμό δυσκολίας και προσδίδοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Κυβερνήτης του σκάφους “Τόλμη” ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα o Κώστας Λημνιός.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, με ανέμους Δ-ΝΔ 2 Bf και σε συνδυασμό με τον χαμηλό κυματισμό, ευνόησε τα πληρώματα ώστε να πλεύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με ικανοποιητική ταχύτητα και να χρησιμοποιήσουν τα μπαλόνια τους στα σκέλη που το επέτρεπαν. Τελικά, ο αγώνας κρίθηκε σε λεπτομέρειες και η καλαματιανή ομάδα με χρόνο τερματισμού 3:16:04 κατάφερε να πάρει την πρωτιά, με διαφορά 17 δευτερολέπτων έναντι του πατρινού σκάφους «BIDOURIK» που πήρε την δεύτερη θέση. Συνολικά στην κατηγορία ORC A αγωνίστηκαν 12 σκάφη. Να σημειωθεί ότι η φιλοξενία και η υποστήριξη του διοργανωτή Ομίλου και των ανθρώπων του καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του σκάφους στην Πάτρα ήταν υποδειγματική και η καλαματιανή ομάδα ευχαρίστησε τους διοργανωτές.

Συμμετοχή στο “Υδρα 2019”

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και ύστερα από σύντομο ανεφοδιασμό, το σκάφος απέπλευσε το Σάββατο το απόγευμα για το Μικρολίμανο, ώστε το ερχόμενο τριήμερο να συμμετάσχει στον Αγώνα «Ύδρα 2019» που διοργανώνει ετησίως ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά «ραντεβού» για την ανοικτή θάλασσα, καθώς σημειώνει αξιόλογο αριθμό συμμετοχών.

Μετά από συνεννόηση με τον διοργανωτή Όμιλο, το σκάφος “Τόλμη” φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του στον αγώνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ιστιοδρομίες Φάληρο-Ύδρα και Ύδρα-Φάληρο το ερχόμενο Σάββατο και την Δευτέρα αντίστοιχα, με μήκος κάθε διαδρομής τα 36 ναυτικά μίλια. Οι πολλές συμμετοχές που θα τονώσουν το συναγωνισμό, καθώς και οι απρόβλεπτες τοπικές καιρικές συνθήκες, αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα.