Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 13:42

Επιτυχίες των ιστιοπλόων του ΝΟΚ σε δύο αγώνες

Γράφτηκε από τον

 

Σε δύο διασυλλογικούς αγώνες συμμετείχε η αγωνιστική ομάδα του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα συμμετείχε με 6 αθλητές στην κατηγορία σκαφών Laser 4,7 και 12 αθλητές στην κατηγορία σκαφών Optimist στους αγώνες που διοργανώθηκαν από τον Ν.Α.Σ. Πύλου στις 12 και 13 Οκτωβρίου στον ιστορικό όρμο του Ναυαρίνου και από τον Ν.Ο. Λακωνίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο γραφικό Γύθειο.

Και στους δύο αγώνες φάνηκε η δυναμική που υπάρχει στην ομάδα όχι μόνο λόγω του πάθους των παιδιών αλλά και της σωστής προετοιμασίας από τον εξωτερικό συνεργάτη Παναγιώτη Λημνιό.

Αναλυτικά οι θέσεις που κατέκτησαν τα παιδιά είναι οι εξής:

Στον αγώνα της Πύλου ο Γιώργος Λημνιός κατέκτησε τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 38 αθλητών. Στην κατηγορία Junior Αγόρια και οι τρεις θέσεις κατακτήθηκαν από αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με 1ο τον Δημήτρη Πατικόπουλο, 2ο τον Ιωάννη Λημνιό και 3ο τον Αγγελο Μητσέα. Στα Junior Κορίτσια την πρώτη θέση κατέκτησε η Παναγιώτα Οικονομάκου. Στην κατηγορία σκαφών Laser 4,7 η Αγγελική Αδαμοπούλου κατέλαβε την 3η θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά στον αγώνα του Γυθείου, η επικράτηση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ήταν εμφανής. Στην κατηγορία σκαφών Optimist την 1η θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβε ο Γιώργος Λημνιός μεταξύ 36 αθλητών. Στην κατηγορία Junior Αγόρια και πάλι στην πρώτη θέση ήταν ο Δημήτρης Πατικόπουλος με 2ο τον Αγγελο Μητσέα και 3ο τον Ιωάννη Λημνιό. Στην κατηγορία Junior Κορίτσια 1η ήταν η Παναγιώτα Οικονομάκου και στην 3η η Δήμητρα Κολινιάτη η οποία βραβεύτηκε και σαν την μικρότερη αθλήτρια του αγώνα σύμφωνα με την «παράδοση».

Στην κατηγορία σκαφών Laser 4,7 για κορίτσια την 2η θέση κατέλαβε η Ξάνθη Μαρισέλ και την 3η θέση η Αγγελική Αδαμοπούλου.

Στις δύο αποστολές του τμήματος συμμετείχαν οι εξής αθλητές:

Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Αγγελική Αδαμοπούλου, Φίλιππος Γκούζος, Δήμητρα Κολινιάτη

Ιωάννης Λαλάκος, Γεώργιος Λημνιός, Ιωάννης Λημνιός, Αμαλία Μαρισέλ, Ξάνθη Μαρισέλ Αθανάσιος Γ. Μητσέας, Αγγελος Μητσέας, Κωνσταντίνος Μητσέας, Σταύρος Νικολακόπουλος , Παναγιώτης Οικονομάκος, Παναγιώτα Οικονομάκου, Δημήτρης Πατικόπουλος, Αλέξανδρος Σιαφάκας, Αριστοτέλς Σιαφάκας.

Την αποστολή συνόδευσαν ο εξωτερικός συνεργάτης Π. Λημνιός και ο έφορος του τμήματος Ηλίας Κολινιάτης. Η ανακοίνωση του ΝΟΚ αναφέρει: “Θα θέλαμε να συγχαρούμε τα παιδιά για τις επιτυχίες τους αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλουν για να είναι συνεπείς σ’ αυτήν τους την ενασχόληση με το άθλημα της Ιστιοπλοΐας. Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που μας συμπαραστέκονται και μας εμπιστεύονται”.