Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2019 13:37

ΣΚΑΚΙ: Οι νικητές στο τουρνουά rapid αρχαρίων του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

 

Με τη συμμετοχή 25 νεαρών αθλητών έγινε την περασμένη Κυριακή το 6ο τουρνουά rapid αρχαρίων έως 12 ετών «Φθινόπωρο 2019».

Το τουρνουά σκακιού που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας, διεξήχθη σε 5 γύρους με ελβετικό σύστημα και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ακολούθησαν οι απονομές.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Νικόλας Ταβουλαρέας με 4,5 στα 5, δεύτερος ήταν ο Νικόλας Κατερινόπουλος με επίσης 4,5 στα 5 και τρίτος ο Κωνσταντίνος Σωτηράκος. Πρώτο κορίτσι ήταν η Χριστίνα Κουντούρη (πρωταθλήτρια και των τριών τουρνουά). Να σημειωθεί ότι βραβεύτηκαν με σκακιστικά βιβλία δύο μικροί αθλητές για την ιδιαίτερα σοβαρή αγωνιστική τους συμπεριφορά και γιατί έπαιξαν την καλύτερη παρτίδα. Ο λόγος για την Αννα Βασιλοπούλου και τον μικρό Γιώργο Κορδονούρης (αυτοδίδακτος). Στη τελετή λήξης παραβρέθηκε ο π. Αλέξιος ο οποίος και έκανε την απονομή των επάθλων στους νικητές και συνεχάρη όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους.

Μετά την απονομή επάθλων, έγινε αγιασμός για μία καλή σκακιστική χρονιά, για υγεία και πολλές επιτυχίες όλων των αθλητών του σκακιστικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Ο π. Αλέξιος μίλησε στα παιδιά και τους γονείς τους για τη σημαντικότητα του αθλήματος λέγοντας πόσο πολύ βοηθάει η ανάπτυξη στρατηγικής σε κάθε τομέα της ζωής τους, κάτι που μαθαίνουν όσοι μαθαίνουν σκάκι. Τόνισε στους υπεύθυνους του τμήματος ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και θα χαρεί αν μπορέσει να βοηθήσει στο μέλλον όλα αυτά τα υπέροχα παιδιά.

Η έφορος έκλεισε την τελετή ευχαριστώντας όλους και προσφέροντας γλυκά σ’ όλα τα παιδιά.

Τα αποτελέσματα στη Σπάρτη

Την ίδια ημέρα αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίστηκαν στο 9ο μπλιτς ΕΣΣΠΕΠ 2019 που πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Συμμετείχαν οι : Μπούρας Παναγιώτης, Πουλόπουλος Ηλίας, Αθανασόπουλος Θοδωρής, Αθανασόπουλος Ηλίας, Βέκκος Χρήστος, Σπυρόπουλος Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Γιώργος, Δραγώνας Σταμάτης και Κουντούρη Χριστίνα. Ο Παναγιώτης Μπούρας τιμήθηκε με χάλκινο μετάλλιο ως 3ος αθλητής της ΕΣΣΠΕΠ και οι Θοδωρής Αθανασόπουλος και Χρήστος Βέκκος τιμήθηκαν με χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα ως 1ος και 2ος αθλητής της ΕΣΣΠΕΠ 2019 έως 18 ετών.

Στις 17 Νοεμβρίου το σχολικό πρωτάθλημα

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Κυριακή 17 Νοεμβρίου θα γίνει μια μεγάλη σκακιστική εκδήλωση, το 2ο Ατομικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα «Ακοβίτικα» για παιδιά όλων των σχολείων Α’ θμιας και των ΚΔΑΠ. Το τουρνουά «Ακοβίτικα» συνδιοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Θα πραγματοποιηθεί στον εξαιρετικό χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με την ευθύνη του Σκακιστικού Τμήματος και χορηγό το Φροντιστήριο Μ.Ε. «Τσιάλας». Η έφορος του τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου - Τσιάλα, δήλωσε ότι θα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη η διοργάνωση αν μπορούσαν να συμμετάσχουν μαθητές απ’ όλα τα δημοτικά σχολεία μας. Καλεί του Διευθυντές καθώς και τους διδάσκοντες όλων των σχολείων να παροτρύνουν τους μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή. Επίσης απευθυνόμενη στους γονείς τους καλεί να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε ν’ αγωνιστούν και να διασκεδάσουν ταυτόχρονα. “Παίζω σκάκι σημαίνει ασκώ τη μνήμη μου και την κρίση μου με αποτέλεσμα να γίνομαι καλύτερος”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.