Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2019 12:15

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Νέα διάκριση για το σκάφος “Τόλμη” στην Υδρα

Γράφτηκε από τον

 

Στον αγώνα “Ύδρα 2019” που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου, έλαβε μέρος το καλαματιανό σκάφος “Τόλμη” και κατάφερε εκ νέου να διακριθεί.

Συγκεκριμένα, η καλαματιανή ομάδα κατέλαβε τη 2η θέση στη κατηγορία της και την 7η θέση μεταξύ 49 σκαφών στη κατηγορία ORC Sport.

Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα oι Κώστας Λημνιός, Βαΐα Παντίδου, Κώστας Χατζηαγάπογλου, Βίκη Κουφού και Αναστασία Καρέλα Στον αγώνα συμμετείχαν 78 σκάφη (κατηγορίες ORC Sport και ORC Performance) και οι ιστιοδρομίες ήταν Φάληρο - Ύδρα και Ύδρα-Φάληρο, απόστασης 37 ΝΜ που διεξήχθησαν το Σάββατο 26 και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.

Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και στις δύο ιστιοδρομίες βοήθησαν ώστε οι κούρσες να ολοκληρωθούν από τα περισσότερα σκάφη.

Στην 1η ιστιοδρομία επικράτησε άνεμος B 2-3 Bf με χαμηλό κυματισμό. Αμέσως μετά την εκκίνηση στο Φάληρο, τα σκάφη βίραραν τα μπαλόνια και με πλεύση πρίμα έπλευσαν προς την Ύδρα, με τα περισσότερα σκάφη να επιλέγουν να κρατηθούν πιο κοντά στην Αίγινα. Με συνολικό χρόνο πορείας 06:47:35 η καλαματιανή ομάδα κατέλαβε την 8η θέση μεταξύ 49 σκαφών που τερμάτισαν.

Στην 2η ιστιοδρομία, ο αγώνας ξεκίνησε με άνεμο Α-ΒΑ 1-2 Bf που στην συνέχεια «γύρισε» σε ΝΑ 2-3Bf.

Έτσι τα περισσότερα σκάφη είχαν πλεύση όρτσα μέχρι τους νήσους Τσελεβίνια, στην ΒΑ άκρη της Πελοποννήσου και στην συνέχεια χρησιμοποίησαν τα μπαλόνια μέχρι να τερματίσουν στο Φάληρο. Λόγω του ασθενούς ανέμου στην αρχή του αγώνα, απαιτήθηκαν 09:01:58 ώστε η καλαματιανή ομάδα να τερματίσει στο Φάληρο, κερδίζοντας την 7η θέση της γενικής κατάταξης. Στην συνολική βαθμολογία, μετά το πέρας και των δύο ιστιοδρομιών, η Ομάδα κατάκτησε την 2η θέση στην υποκατηγορία ORC Sport 4 και την 7η θέση στην γενική κατάταξη.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, το καλαματιανό σκάφος παραμένει ελλιμενισμένο στο Μικρολίμανο ώστε να λάβει μέρος στους επόμενους αγώνες του Σαρωνικού προτού επιστρέψει για διαχείμαση και το ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης στη Μαρίνα Καλαμάτας.