Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 16:54

ΚΑΡΑΤΕ: Εντεκα μετάλλια στη Χαλκίδα ο Παμμεσσηνιακός (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΡΑΤΕ: Εντεκα μετάλλια στη Χαλκίδα ο Παμμεσσηνιακός (φωτό)

Με διψήφιο αριθμό μεταλλίων επέστρεψε ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε από τη Χαλκίδα, εκεί όπου διεξήχθη το Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών.

Ο Παμμεσσηνιακός έλαβε μέρος με 23 αθλητές και αθλήτριες κατακτώντας 11 μετάλλια (1 χρυσό – 7 ασημένια – 3 χάλκινα). Απολογισμός που κρίνεται ιδιαίτερα θετικός, με δεδομένο ότι στην εν λόγω διοργάνωση που έγινε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου ¨Τ. Καμπούρης¨, συμμετείχαν 2300 αθλητές από 122 συλλόγους, σε ένα άκρως εντυπωσιακό διήμερο για το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) και του Δήμου Χαλκιδέων. Οι αθλητές του Παμμεσσηνιακού που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι οι: Μανώλης Προϊμάκης: 1η θέση στο κούμιτε στην κατηγορία παίδων του 2008,.Παναγιώτα Ορφανού: 2η θέση στα κάτα και 2η θέση στο κούμιτε στην κατηγορία -63 κιλά στους εφήβους. Νίκος Αδαμόπουλος : 2η θέση στο κούμιτε στην κατηγορία -75 κιλά στους άνδρες. Αναστάσιος Χασανάκος : 2η θέση στο κούμιτε στην κατηγορία -68 κιλά στους Νέους Ανδρες. Γιώργος Χριστόπουλος : 2η θέση στο κούμιτε στους Άνδρες. Δημήτριος Μέντζας : 2η Θέση στα κάτα στους παίδες του 2010. Δημήτριος Σμυρνιός : 2η θέση στο κούμιτε στους παίδες του 2008. Αθανάσιος Ανδρεάδης: 3η θέση στο κούμιτε στους παίδες του 2006. Ευάγγελος Λαπιώτης: 3η θέση στο κούμιτε στους παίδες του 2011. Άγγελος Μπάλλας: 3η θέση στο κούμιτε στους παίδες του 2009.

Οι αθλητές που κέρδισαν αρκετούς αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες, αλλά δεν ανέβηκαν για λεπτομέρειες στο βάθρο είναι οι: Παναγιώτης Βασιλείου, Ευάγγελος Λαπιώτης, Ιωάννης Μπάλλας, Βενετία Μέντζα, Κατερίνα Κακούνη, Σοφία Κακούνη, Δημήτριος Λαπιώτης, Ηλίας Ηλιόπουλος, Δήμητρα Μπακάκη, Σοφία Μπάλλα, Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Νικήτας Δημόπουλος και Μαριλένα Γεωργακοπούλου.

Δηλώσεις Γιουρτούμα, Ευθύμιου και Γιάννη Μπούρα

Για τις παραπάνω επιτυχίες ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου. Αντώνης Γιουρτούμας είπε: “Για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και πάλι οι αθλητές μας, θέλω να συγχαρώ πρωτίστως την προπονητική μας ομάδα, που την απαρτίζουν οι Γιάννης και Ευάγγελος Μπούρας, που παρέχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία στους αθλητές μας και διαμορφώνουν το ιδανικό προπονητικό περιβάλλον για να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον. Τον πρωτεργάτη όλου αυτού του οικοδομήματος Ευθύμιο Μπούρα που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του 42 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα να ευχαριστήσω τους δύο αθλητές που είχαν επιφορτιστεί το έργο να βοηθούν τους προπονητές μας κατά τη διάρκεια των αγώνων Μπάλλα Ανδρέα και Κακούνη Πανάγο. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν με σθένος και προσήλωση στις οδηγίες των προπονητών μας, αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας”. Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και περιφερειακός εξεταστής ΝΤΑΝ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε Ευθύμιος Μπούρας λέγοντας ότι: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Εάν συνυπολογίσουμε την τεράστια συμμετοχή στους αγώνες και την παρουσία 20 και 30 ατόμων σε κάθε κατηγορία, τότε οι επιτυχίες των παιδιών παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο. Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει». Τέλος ο προπονητής Γιάννης Μπούρας επισήμανε τα εξής : “ Μετά από μια περίοδο έντονης προσπάθειας μέσα από την προετοιμασία για τους αγώνες κατορθώσαμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε μέσα στους καλύτερους συλλόγους του Ελληνικού Καράτε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και τους γονείς για την υποστήριξη και το ζήλο που έδειξαν και επιδεικνύουν διαρκώς για το άθλημα και το σύλλογο μας, καθώς το αποτέλεσμα που ήρθε αποτελεί προϊόν ομαδικής προσπάθειας. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι οι προπονήσεις μας θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις εγκαταστάσεις μας, καθώς ακολουθεί σε λίγες ημέρες το Κύπελλο Νότιας Ελλάδας στην Αμαλιάδα”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ