Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 15:52

Την Κυριακή το 2ο ατομικό σκακιστικό πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

 

Το 2ο ατομικό σκακιστικό πρωτάθλημα “Ακοβίτικα”, θα διοργανώσει αυτή την Κυριακή ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Το πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές δημοτικού. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί. Στόχος των διοργανωτών είναι να γίνεται το πρωτάθλημα κάθε χρόνια τέτοια εποχή και γι’ αυτό καλούν παιδιά απ’ όλα τα σχολεία, που αγαπούν το σκάκι να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 6972 701590 ( Τσεκούρας Θοδωρής), 6970 230970 (Ρούλα Τσάγκου) ,6987 111435 (Πάνος Μπούρας) ή στα e-mail: kdap@bougas-scholl.gr ή nokchess@gmail.com.. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή σας 9:30 – 10:00 π.μ. Επίσης αν κάποιο παιδί δεν έχει δηλώσει για κάποιο λόγο την συμμετοχή του μπορεί να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο στις 9:30 π.μ. την Κυριακή και εφ’ όσον δεν έχουν συμπληρωθεί οι συμμετοχές να αγωνιστεί. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το παράβολο συμμετοχής των 2 ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής ομάδας Actionaid.

“Το σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ενισχύει τη μνήμη και την κρίση, καθώς και την συγκέντρωση και βελτιώνει την απόδοση κάθε μαθητή. Καλούνται οι γονείς να δηλώσουν την συμμετοχή των παιδιών τους και ν’ απολαύσουν τον καφέ τους καθώς τα παιδιά τους θ’ αγωνίζονται”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επικεφαλής διαιτητής του πρωταθλήματος “Ακοβίτικα” θα είναι ο Θοδωρής Τσεκούρας και συνεργάτες διαιτητές οι Μπούρας Πάνος, Λαμπρόπουλος Βαγγέλης και οι προχωρημένοι σκακιστές της ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Στην γραμματειακή υποστήριξη θα είναι η .Ρούλα Τσάγκου και οι συνεργάτες της από το ΚΔΑΠ των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ενώ διευθύντρια των αγώνων είναι η Τούλα Χατζηπαναγιώτου.

Επίσημος χορηγός του 2ου Πρωταθλήματος “Ακοβίτικα” είναι το Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας, ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Π.Ε. Μεσσηνίας.