Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2019 17:38

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ: Ετοιμη για την πρεμιέρα η ομάδα του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ: Ετοιμη για την πρεμιέρα  η ομάδα του ΝΟΚ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας των ανδρών στο πόλο.

Η περσινή επιτυχημένη χρονιά στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής που οδήγησε την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στην άνοδο στην Α2 αποτελεί ιστορική στιγμή για το άθλημα της υδατοσφαίρισης στην πόλη μας και παράλληλα πρόκληση για παραπέρα ανάπτυξη του αθλήματος.
Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Κυριακή και συμμετέχουν 16 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους.
Στην πρεμιέρα, την Κυριακή στις 1.30 μ.μ. ο ΝΟΚ θα φιλοξενηθεί από την Ν.Ε. Πατρών.
Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίζεται στον νότιο όμιλο μαζί με την Τρίαινα Βούλας, την ΑΕΚ, το ΠΕΚΕΒ από την Χίο (και οι τρεις ανέβηκαν πέρσι μαζί με τον ΝΟΚ από την Β΄ Εθνική), την ΝΕ Πατρών, τον ΝΟ Πατρών, την ΓΣ Περιστερίου και τον Ηλυσιακό. Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό όμιλο με ομάδες που στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 και οι οποίες ευελπιστούν να επιστρέψουν στην μεγάλη κατηγορία. Στον βόρειο όμιλο συμμετέχουν ο Άρης και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης από την Θεσσαλονίκη, ΟΥΚ Βόλου, ΝΟ Λάρισας, ΓΣ Ηλιούπολης, Μίλων ΑΟΝΣ, Νηρέας Γέρακα, ΑΕ Χαϊδαρίου.
Το πρωτάθλημα διεξάγεται με έδρες (εντός - εκτός) για την κανονική διάρκεια και στην συνέχεια χωρίζονται σε ομίλους ανόδου (play off) και ομίλους καθόδου (play out). Οι δύο πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Α1 και οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική.

Το ρόστερ και ο στόχος

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΟΚ, “στόχος της ομάδας είναι η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα να αποτελέσει κίνητρο ώστε τα παιδιά της πόλης μας να αγκαλιάσουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης και να στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας. Ο βασικός κορμός της ομάδας παραμένει ο ίδιος εκτός από ελάχιστες προσθήκες, έχοντας πάντα ως κανόνα την εύρυθμη λειτουργία και των υπολοίπων κατηγοριών του τμήματος. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν στην πόλη μας είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φίλους της υδατοσφαίρισης να γεμίσουν τις κερκίδες του κολυμβητηρίου, όπως γινόταν την δεκαετία του '80 όπου ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έδινε παιχνίδια εντός έδρας αγωνιζόμενος στην Β’ Εθνική (τότε υπήρχε Α’ και Β’ Εθνική Κατηγορία), να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των παικτών μας και να δουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές ομάδες να αγωνίζονται στην πόλη μας”.
Με την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας εφέτος θα αγωνιστούν οι Μακρής Μιχάλης, Παπασταθόπουλος Ιωάννης, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Βερνάρδος Σταύρος, Σταυρόπουλος Γιώργος, Μπίρης Κώστας, Παναγιώταρος Νίκος, Καμενίτσας Σταύρος, Κουτσιαλής Αριστοτέλης, Τζούβελης Κώστας, Μουστάκας Φίλιππας, Τραγγανίδας Βασίλης, Τσιγώνιας Γιώργος, Καρπέτας Κώστας, Αντωνόπουλος Θανάσης, Ναζίρης Ραφαήλ, Αγγελής Σπύρος, Αγγελής Κώστας, Κοσιφολόγος Θανάσης, Ντρούβας Βαγγέλης, Κωνσταντόπουλος Δήμος, Χριστόφορος Παναγιώτης, Δημόπουλος Θάνος, Ρούσσης Παναγιώτης, Περδικέας Παναγιώτης. (μετά τον πρώτο γύρο επιτρέπεται η αλλαγή παικτών γεννηθέντες από το 2001 και νεότεροι).
Να σημειωθεί ότι εκδόθηκαν οι κάρτες διαρκείας – ενίσχυσης του ΝΟΚ τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τη γραμματεία του τμήματος στο κολυμβητήριο ή από την έφορο Εξηνταβελώνη Λυδία. Παράλληλα υπάρχει και το χορηγικό πρόγραμμα για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για προβολή του μέσω της ομάδας κατόπιν συνεννόησης με την έφορο του τμήματος κα Λυδία Εξηνταβελώνη (τηλ. 6977507713).

Η κλήρωση των εφήβων

Την Τετάρτη έγινε στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας η κλήρωση για το πρωτάθλημα κατηγορίας εφήβων (2003) στο οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή και ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας. Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν πενήντα τρεις ομάδες από όλη την Ελλάδα χωρισμένες σε έντεκα ομίλους. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα αγωνιστεί στον όμιλο της Πάτρας με αντιπάλους τον ΝΟ Πατρών, ΝΕ Πατρών, ΝΟ Ναυπλίου, ΝΟ Τριχωνίδας. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί 24 - 26/1/2020.
Τέλος, κανονικά διεξάγονται οι προπονήσεις των τμημάτων του ομίλου με την συμμετοχή των παιδιών να είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Οι προπονήσεις διεξάγονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή 19:00 - 21:00 και το Σάββατο 11 π.μ. - 1 μ.μ. Πληροφορίες καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών στα τμήματα υποδομής του συλλόγου δίνονται στον χώρο του κολυμβητηρίου από την γραμματεία του τμήματος και ώρες 4-9 μ.μ.