Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019 16:02

ΚΑΡΑΤΕ: Εντυπωσίασε με 59 μετάλλια ο Παμμεσσηνιακός στην Αμαλιάδα!

Γράφτηκε από τον

Με 59 μετάλλια επέστρεψε από την Αμαλιάδα ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε.

Ο καλαματιανός σύλλογος πήρε μέρος με 41 αθλητές και αθλήτριες στο Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών Νότιας Ελλάδας και κατέκτησε 26 χρυσά, 15 ασημένια και 18 χάλκινα μετάλλια. Γεγονός, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παμμεσσηνιακού, είναι τεράστια επιτυχία και δείχνει “Τη σωστή και οργανωμένη λειτουργία του συλλόγου που γίνεται εδώ και 42 χρόνια και έχει αναδείξει εκατοντάδες πρωταθλητές”. Στους αγώνες στην Αμαλιάδα που έγιναν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ), συμμετείχαν συνολικά 450 αθλητές και αθλήτριες από 22 συλλόγους.

Από τον Παμμεσσηνιακό οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι οι :

Διονυσία Νικολοπούλου, Μάρα Μιχοπούλου, Νεφέλη Ζαχαροπούλου, Σταυρούλα Μπακάκη, Βενετία Μέντζα (1η θέση στα κάτα), Δήμητρα Μπακάκη (2η θέση στα κάτα), Δημητρία Μιχοπούλου, Δήμητρα Κακριδώνη και Μαριλένα Γεωργακοπούλου (3η θέση στα κάτα).

Στο κούμιτε την 1η θέση κατέλαβαν οι : Δημητρία Μιχοπούλου και Διονυσία Νικολοπούλου. Τη 2η θέση οι: Μάρα Μιχοπούλου, Σταυρούλα Μπακάκη και Δήμητρα Κακριδώνη και την 3η θέση οι Δήμητρα Μπακάκη και Βενετία Μέντζα.

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο στα κάτα:

1η θέση: Νίκος Αδαμόπουλος, Αντώνης Πατσαρίνος, Δημήτριος Λαπιώτης, Γιάννης Ψώνης, Νικήτας Δημόπουλος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Άγγελος Λαπιώτης.

2η θέση: Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Βασίλης Κακριδώνης, Φώτης Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνος Καρολεμέας, Δημήτριος Μέντζας, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Γεώργιος Χριστόπουλος.

3η θέση: Ηλίας Ηλιόπουλος, Γεώργιος Καλτσίδης, Δημήτριος Σμυρνιός, Συμεών Σταθόπουλος, Μανώλης Προϊμάκης, Αναστάσιος Χασανάκος, Παναγιώτης Κλείδωνας, Αλέξανδρος Καραπατάς.

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο στο κούμιτε:

1η θέση: Νίκος Αδαμόπουλος, Αναστάσιος Χασανάκος, Αθανάσιος Ανδρεάδης, Μανώλης Προϊμάκης, Άγγελος Λαπιώτης, Ηλίας Ηλιόπουλος, Βασίλης Κακριδώνης, Φώτης Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Καραπατάς, Στάθης Ψώνης, Δημήτριος Μέντζας, Δημήτριος Καλογερόπουλος.

2η θέση: Δημήτριος Σμυρνιός, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Βασιλείου, Γιώργος Χριστόπουλος.

3η θέση: Δημήτρης Λαπιώτης, Συμεών Σταθόπουλος, Παναγιώτης Κλείδωνας, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Σωκράτης Ζαχαρόγιαννης. Για λίγο δεν κατάφεραν να βρεθούν στο βάθρο οι αθλητές: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Δημήτρης Κλείδωνας, Γιάννης Τσερπές, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Αναστάσιος Γεωργιλέας και Σταύρος Δημόπουλος.

Δηλώσεις Γιορυτούμα, Ευθύμιου,

Βαγγέλη και Γιάννη Μπούρα

Για τους αγώνες στην Αμαλιάδα ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε : « Είμαι βαθύτατα χαρούμενος για τις επιτυχίες των αθλητών μας. Οι επιτυχίες που έρχονται όλα αυτά τα χρόνια, μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι , γι’ αυτό θέλω να απονείμω τα εύσημα στην προπονητική μας ομάδα προεξέχοντος του Ευθύμιου Μπούρα που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του 42 ολόκληρα χρόνια και του νέου αίματος που έρχεται με τον Χρυσό Βαλκανιονίκη μας Ιωάννη Μπούρα και Πρωταθλητή Ελλάδας Ευάγγελο Μπούρα. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας».

Ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και εξεταστής της ΕΛΟΚ.Ευθύμιος Μπούρας είπε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παιδιών. Σίγουρα φάνηκε για μια ακόμη φορά η σωστή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται από όλους στο σύλλογο μας.

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο. Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει».

Ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Ευάγγελος Μπούρας υπογράμμισε τα εξής: « Είμαι χαρούμενος που καταφέρνουμε πάντα ως σύλλογος, μέσα από την ομαδική προσπάθεια που καταβάλλουμε, να ξεπερνάνε όλοι μας οι αθλητές κάθε φορά τον εαυτό τους και να ανεβαίνουνε ολοένα και περισσότερο επίπεδο, τόσο αγωνιστικό, όσο και πνευματικό». Τέλος ο επίσης προπονητής του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Γιάννης Μπούρας σημείωσε τα ακόλουθα: « Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των αθλητών μας, που έβγαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όσα τεχνικά και τακτικά στοιχεία δουλεύουμε στην προπόνηση. Όμως πέρα από τα πολλά μετάλλια και τις πρωτιές, αυτό που κρατώ περισσότερο είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια, το ευ αγωνίζεσθε σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα που επέδειξαν όλοι οι αθλητές μας. Στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να είναι αξιοθαύμαστες προσωπικότητες στη συνέχεια της ζωής τους. Καθώς το σύνθημα μας είναι οι αθλητές μας να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό και να είναι πρωταθλητές της ζωής».