Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 15:12

Ο Παπαγεωργίου νικητής στο Πελοποννησιακό τουρνουά μπιλιάρδου στο “TOP Billiards”

Γράφτηκε από τον
Ο Παπαγεωργίου νικητής στο Πελοποννησιακό τουρνουά μπιλιάρδου στο “TOP Billiards”

 

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου ήταν ο νικητής στο “Peloponnisian 9 Ball Open Tournament”, που διεξήχθη το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του “TOP Billiards”.

Ο 31χρονος αθλητής της ομάδας “Πρεσβεία Billiards Club” επικράτησε 11-5 του 23χρονου Γιώργου Αντωνάκη αθλητή της ομάδα “King 8” σε έναν αξιόλογο τελικό που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες. Αρχικά οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο – πόντο, αλλά μέχρι το 4-4, από εκεί και μετά ο Παπαγεωργίου ήταν πιο προσεκτικός στο παιχνίδι του, έκανε τα λιγότερα λάθη και έφτασε στην επικράτηση.

Την 3η θέση κατέλαβε ο Καλαματιανός αθλητής Δημήτρης Χριστόπουλος, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 11-8 από τον μετέπειτα πρωταθλητή Χρ. Παπαγεωργίου, ενώ την 4η θέση πήρε ο Γεράσιμος Τριβιζάς, που ηττήθηκε με 11-7 από τον Γ. Αντωνάκη. Την 8άδα συμπληρώνουν οι Δημήτρης Κεράνης, Βαγγέλης Γκρέμος, Αλέξανδρος Κάρβελης και Παναγιώτης Ξυπολητέας.

Να σημειωθεί ότι σε ένα ακόμη τουρνουά οι Καλαματιανοί αθλητές απέδειξαν ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, αφού οι 3 (Χριστόπουλος, Κεράνης, Κάρβελης) από τους 8 που έφτασαν στην τελική φάση, προέρχονται από το σύλλογο του “TOP Billiards”.

Δηλώσεις Παπαγεωργίου, Αντωνάκη

Οι δύο φιναλίστ μετά την ολοκλήρωση του τελικού μίλησαν στο “Notosport” για την επιτυχία τους και το τουρνουά. Ο Χρήστος Παπαγεωργίου που ασχολείται με το μπιλιάρδο σχεδόν μια 10ετία, δήλωσε: “Πλέον το επίπεδο σε όλα τα τουρνουά είναι υψηλό. Το TOP είναι από τα ωραιότερα μαγαζιά για να γίνονται αγώνες OPEN, ενώ πάντα έχουμε καλή φιλοξενία, όποτε αγωνιζόμαστε σε αυτόν εδώ το χώρο. Ηταν ανάγκη να γίνει ένα τέτοιο τουρνουά και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα που είχαμε, όπου οι αντίπαλοι ήταν κοντά και οι νίκες δεν ήρθαν εύκολα. Είναι πολύ καλό που έγινε αυτό το τουρνουά γιατί δεν έχουν πολλούς αγώνες στη διάρκεια της χρονιάς. Θέλουμε να γίνονται πιο συχνά αγώνες και σε αυτό πρέπει να ρίξουν το βάρος, όσοι διαθέτουν αίθουσες μπιλιάρδου”.

Ο Γιώργος Αντωνάκης, που ασχολείται με τον μπιλιάρδο 10 χρόνια, μας είπε: “Ηταν ένα καλό τουρνουά, αλλά δεν θα το έλεγα υψηλού επιπέδου μιας και απουσίαζαν οι επαγγελματίες παίκτες. Για την κατηγορία του ήταν ένα κορυφαίο τουρνουά και σε αυτό βοήθησε και η αίθουσα διεξαγωγής του. Από εκεί και πέρα είναι πολύ ωραία να παίζουμε σε OPEN γιατί δεν έχουν συχνά τέτοια δυνατότητα. Οσο για τον τελικό, στο ξεκίνημα ήμασταν κοντά μέχρι το 4-4, από εκεί και μετά όμως έκανα ένα λάθος και ο αντίπαλος ξέφυγε. Από εκείνο το σημείο, από το λάθος που έκανα και μετά άδειασα από δυνάμεις και αυτό σίγουρα έπαιξε το ρόλο του στην εξέλιξη του αγώνα”.

Στο παραπάνω τουρνουά, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, συμμετείχαν 32 αθλητές από την Πελοπόννησο, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μέσα στους επόμενους μήνες στην αίθουσα του “TOP Billiards” θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 9μπαλου Μπιλιάρδου με παίκτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.