Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 12:16

Στόχος να γίνει η Καλαμάτα διεθνές προπονητικό κέντρο ιστιοπλοΐας

Γράφτηκε από τον
Στόχος να γίνει η Καλαμάτα διεθνές προπονητικό κέντρο ιστιοπλοΐας

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να φιλοξενήσει η Καλαμάτα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Laser κατηγορίας Standard για άνδρες και κατηγορίας Radial για γυναίκες, που θα γίνει μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 16 έως 23 Μαΐου του 2020 και είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ώστε να εξελιχθεί σε διεθνές προπονητικό κέντρο ιστιοπλοΐας

Πέντε μήνες πριν τη διοργάνωση έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Κροατία, Φινλανδία, Αγγλία, Ισραήλ, Σουηδία και φυσικά Ελλάδα), καθώς και από τον Καναδά (εκτός συναγωνισμού), μιας και θα είναι ένα σημαντικό τεστ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 300 αθλητές, κάτι που δείχνει τη δυναμική του αγώνα, που έχει αναλάβει ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση Σκαφών Laser (ΕurILCA).

"Θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου, αφού θα έρθουν αθλητές με ευρωπαϊκά, παγκόσμια και ολυμπιακά μετάλλια. Ο θαλάσσιος στίβος της Καλαμάτας είναι ιδανικός και οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια φιλική πόλη.

Είναι η ευκαιρία μας αυτή η διοργάνωση, ώστε να αναλάβουμε και άλλες παρόμοιες στο μέλλον και η Καλαμάτα να εξελιχθεί σε διεθνές προπονητικό κέντρο", τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Αδαμόπουλος .

Παράλληλα στάθηκε στα οικονομικά οφέλη που θα έχει η μεσσηνιακή πρωτεύουσα σ' ένα μήνα, όπως είπε με όχι και τόσο υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα.

Ως εκ τούτου η παρουσία στην πόλη 1500 ατόμων (μαζί με συνοδούς, κριτές και φίλους του αθλήματος) θα τονώσει την τοπική οικονομία.

Δίπλα του ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Κακαλίκας δήλωσε ότι "Πρέπει να αντιληφθούν οι καλαματιανοί το μέγεθος της διοργάνωσης και ελπίζουμε σε εσάς τα ΜΜΕ.

Εάν πετύχει ο αγώνας θα είναι μεγάλη υπόθεση για την πόλη που θα έχει πολλά οφέλη. Για εμάς σαν ΝΟΚ το μόνο κέρδος θα είναι η ηθική ικανοποίηση".

113.000 ευρώ το κόστος της διοργάνωσης!

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές ρωτήθηκαν και για το κόστος της διοργάνωσης, το οποίο φθάνει τις 113.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν... βρεθεί 70.000 ευρώ για τον αγώνα, αφού όπως είπε ο κ. Αδαμόπουλος "Το Υφυπουργείο δεν στέκεται στο ύψος της διοργάνωσης και ελπίζουμε να βελτιωθεί η χρηματοδότηση. Διότι δεν μπορεί να συγκρίνουμε ένα διασυλλογικό πρωτάθλημα με ένα πανευρωπαϊκό. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με Περιφέρεια και Δήμο, που έχουν καλή διάθεση για να βοηθήσουν".

Απαραίτητοι οι εθελοντές

Τόσο ο Δημήτρης Κακαλίκας, όσο και ο Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισαν χθες την ανάγκη που έχει η διοργάνωση από εθελοντές.

"Οι εθελοντές θα είναι η ζωή του αγώνα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακαλίκας. Ο κ. Αδαμόπουλος πρόσθεσε μάλιστα ότι θα βγει σύντομα μια φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να δει ο καθένας σε ποιο κομμάτι του αγώνα μπορεί να βοηθήσει, ενώ προανήγγειλε παράλληλες δράσεις, είτε φιλανθρωπικού, είτε ενημερωτικού χαρακτήρα.