Σάββατο, 04 Ιανουάριος 2020 13:07

Τεντόγλου και μεγάλα ονόματα στα μίτινγκ κλειστού στίβου

Γράφτηκε από τον

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου μαζί με άλλα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου στίβου θα συμμετάσχουν σε αγώνες στη σεζόν του κλειστού.

Η EAA έκανε γνωστό ότι πολλά μεγάλα ονόματα από την ήπειρό μας θα συμμετάσχουν στη σειρά των 14 ευρωπαϊκών μίτινγκ που θα γίνουν το Φεβρουάριο, στο δρόμο για το παγκόσμιο κλειστού της Νανζίνγκ (Κίνα) στις 13-15 Μαρτίου.

Η Γαλλία θα φιλοξενήσει τα πέντε από τα 14 συνολικά αυτά μίτινγκ με τη σειρά να ανοίγει στις 2 Φεβρουαρίου στο Παρίσι και να ολοκληρώνεται στις 27 του ίδιου μήνα στο Βελιγράδι.

Ο Τεντόγλου έχει προγραμματίσει μια γεμάτη σεζόν στον κλειστό ενόψει της Νανζίνγκ, όπου στοχεύει στην πρώτη μεγάλη του επιτυχία στη διοργάνωση, ενώ έχει ήδη στην κατοχή του δύο ευρωπαϊκούς τίτλους σε επίπεδο ανδρών, στον ανοικτό και στον κλειστό στίβο από τα 21 χρόνια του.

Μεταξύ των διοργανώσεων που έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει ο Έλληνας άλτης του μήκους, είναι το μίτινγκ της Οστράβα (5/2), της Καρλσρούης (31/1) και της Μαδρίτης (21/2), ενώ θα πάρει μέρος και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ (28-29/2).

Τα άλλα μεγάλα ονόματα που αναμένεται να πάρουν μέρος σε μίτινγκ ανά την Ευρώπη είναι η Γερμανίδα Μαλάικα Μιχάμπο (μήκος), η οποία προέρχεται από μία αήττητη καλοκαιρινή σεζόν και το χρυσό στο παγκόσμιο της Ντόχα με το εκπληκτικό άλμα στα 7.30μ. Η Μιχάμπο θα ξεκινήσει τους αγώνες της από το Βερολίνο στις 14/2.

Ο εξαιρετικός Άρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία, επί κοντώ) έχει προγραμματίσει αγώνες στο Κλερμόν Φεράν (Γαλλία) στις 23/2 καθώς επίσης στο Ντίσελτορφ (Γερμανία) στις 4/2 και στο Τόρουν (Πολωνία) στις 8/2. Στους ίδιους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχει και ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ.

Η Ντάφνι Σίπερς (Ολλανδία) θα συμμετάσχει στην Καρλσρούη (31/1) αλλά και σε μια σειρά άλλα μίτινγκ μεταξύ των οποίων στο Βερολίνο με ορίζοντα το παγκόσμιο της Κίνας. Ο Νορβηγός πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στα χαμηλά εμπόδια Κάρστεν Βάρχολμ θα δώσει το παρών στη γενέθλια πόλη του το Ουλστέινβικ στις 28/2 αλλά και στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας (7-8/3)

Η αήττητη από το 2014 στο ύψος σε μεγάλα πρωταθλήματα, Μαρίγια Λασίτσκενε (Ρωσία) θα είναι επίσης παρούσα σε πολλά μίτινγκ του χειμώνα, όπως και στη Νανζίνγκ, καθώς επίσης ο Ορλάντο Ορτέγκα (Ισπανία) στα υψηλά εμπόδια, ο Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι (Πολωνία( στη σφαιροβολία, η Λάουρα Μιούιρ (Βρετανία) στα 800μ και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επτάθλου Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον (Βρετανία) που αναμένεται να κάνει κυρίως ύψος και μήκος.

Τέλος τα αδέλφια Γιάκομπ και Φίλιπ Ινγκεμπρίγκτσεν αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στο Ντίσελντορφ αρχές Φεβρουαρίου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ