Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 16:17

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Διακρίσεις στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Διακρίσεις στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics (φωτό)

 

Σε μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας έλαβε μέρος τον περασμένο μήνα ο Ιππικός Ομιλος Καλαμάτας.

Ο λόγος για τους Πανελλήνιους αγώνες Special Olympics 2019, που έγιναν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στον Μαρκόπουλο. Ο καλαματιανός σύλλογος εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά με τέσσερις αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε εφτά μετάλλια, εκ των οποίων πέντε αργυρά και δύο χάλκινα. Οι Γιάννης Κατσόγιαννης, Ανέστης Μαραντίδης, Κωνσταντίνος Γεωργακάς και Ευσταθία Αποστολοπούλου κέρδισαν μετάλλια και εντυπώσεις στο Μαρκόπουλο, φανερώνοντας τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα θεραπευτικής ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας. Η υπεύθυνη του τμήματος παιδοψυχολόγος Στεφανία Σπυροπούλου δεν θα μπορούσε λοιπόν να κρύψει την ικανοποίησή της στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις παραπάνω επιτυχίες.

“Για πρώτη φορά συμμετείχαμε με 4 αθλητές σε αυτούς τους αγώνες και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να είμαστε και στους επόμενους παγκόσμιους αγώνες σε 4 χρόνια στο Βερολίνο. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, αλλά και το σύλλογο “Υπομονή”.

Ο αντιπρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας Αντώνης Αντωνόπουλος σημείωσε ότι ο σύλλογος δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς. “.Εχει αγωνιστικό τμήμα με παιδιά καταξιωμένα σε διεθνείς αγώνες, αλλά και σε πανελλήνιους. Υπάρχει το τμήμα της ελεύθερης ιππασίας και το θεραπευτικό τμήμα, με την εξαίρετη ιατρό- παιδοψυχολόγο Στεφανία Σπυροπούλου. Για πρώτη φορά συμμετείχαμε στους αγώνες το Δεκέμβριο με 4 αθλητές και είχαμε αρκετές διακρίσεις. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το δήμαρχο που ανταποκρίθηκε στην παράκληση να συνοδεύσουν όλα τα παιδιά και από το σύλλογο “H Υπομονή” την αποστολή. Μας διέθεσε λεωφορείο και είχαμε στο Μαρκόπουλο αποστολή 40 ατόμων”.

Ο κ. Αντωνόπουλος μετέφερε το χαιρετισμό του προπονητή Νίκου Δρούγα που απουσιάζει στο εξωτερικό για εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "Η Υπομονή"Κατερίνα Νυφούδη – Κεράνη ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Δρούγα, που άνοιξε το δρόμο, και τους γονείς των παιδιών για την υπομονή τους.

Ακόμα δήλωσε ότι: “Είμαστε τυχεροί που έχουμε την κ. Σπυροπούλου, η οποία οποία με τις γνώσεις της και υπομονή έφθασε τα παιδιά τόσο ψηλά”.

Ιδιαίτερα χαρούμενα ήταν και τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες. Ο Κωνσταντίνος Γεωργακάς, ο Γιάννης Κατσόγιαννης, ο Ανέστης Μαραντίδης και η Ευσταθία Αποστολοπούλου που ευχαρίστησαν τους προπονητές για τη βοήθειά τους και εξέφρασαν την επιθυμία να βρεθούν και πάλι σε ανάλογους αγώνες.

Αναλυτικά οι επιδόσεις του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας στο Μαρκόπουλο έχουν ως εξής:

Ευσταθία Αποστολοπούλου και La Cocotte: Τέταρτη θέση στην κατηγορία Ιππικής Δεξιοτεχνίας Level C. Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Εμπόδια εδάφους (Working trails) Level C βάδην.

Γιάννης Κατσόγιαννης και Caramba: Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ιππικής Δεξιοτεχνίας Level Β. Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Εμπόδια εδάφους (Working trails) Level B τροχάδην.

Ανέστης Μαραντίδης και Rocky: Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Ιππικής Δεξιοτεχνίας Level A. Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Level A καλπασμό.

Κωνσταντίνος Γεωργακάς και La Cocotte: Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ιππικής Δεξιοτεχνίας Level C. Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Εμπόδια εδάφους(Working trails) Level C βάδην.