Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 18:08

Ο Αίολος βράβευσε Καρέλια, Κουτσούλη στην εκδήλωση κοπή της πίτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ο Αίολος βράβευσε Καρέλια, Κουτσούλη στην εκδήλωση κοπή της πίτας (φωτό)

 

Μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα ο ΝΑΣΚ Αίολος έκοψε χθες την πίτα του και παράλληλα βράβευσε τους Στάθη Καρέλια, Γιώργο Κουτσούλη, καθώς και τους αθλητές που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο "Εlite"και περιλάμβανε ακόμα τον απολογισμό των δράσεων για το 2019 από τον Χάρη Βγενή. Ο πρόεδρος του καλαματιανού συλλόγου αναφέρθηκε και στις προκλήσεις του 2020 όπου στόχος μεταξύ άλλων είναι η ίδρυση κωπηλατικού τμήματος και η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. KITE FOIL για το 2021.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Βγενή, ο αντιπρόεδρος του Αίολου Δημήτρης Μάλλιος βράβευσε τον Στάθη Καρέλια για την διαρκή προσφορά και την αγάπη της οικογένειάς του στο σύλλογο. Ο κ. Καρέλιας από την πλευρά του ευχήθηκε καλές επιδόσεις και πιο πολλά παιδιά στο σύλλογο, ώστε να ξεφύγουν από άλλα πράγματα και ο Αίολος να αποτελεί παράδειγμα ώστε τα παιδιά να έχουν την καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του Αίολου Παναγιώτης Δρακόπουλος έδωσε τιμητική πλακέτα στον παλιό δήμαρχο Καλαμάτας Γιώργο Κουτσούλη, ο οποίος βοήθησε τον σύλλογο. Ο κ. Κουτσούλης δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος γιατί από την πρώτη στιγμή, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος "μας αγκάλιασε και μας έκανε κοινωνούς στο όραμά του γι' αυτό το σύλλογο".

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν

Το σκάφος "Blue Line" κατέκτησε πέρυσι την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης ORCB, καθώς και την 25η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης στην πόλη Σίμπενικ στην Κροατία, σε μια διοργάνωση με 125 συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο.

Ο Αίολος βράβευσε λοιπόν χθες τον κυβερνήτη Γιώργο Δρακόπουλο, καθώς και το πλήρωμα: Δημήτρης Παπασταθόπουλος, Βασίλης Τσαγκλής, Αχιλλέας Αργυρίου, Θεόδωρος Κωστόπουλος, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Κατσούλας, Ιωάννης Πατσαμάνης, Αλέξανδρος Κουλούρης, Ιωάννα Σιψά, Κωνσταντίνος Χρυσομάλλης, Αλέξανδρος Ράρης. Την απονομή έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Από εκεί και πέρα, τιμητική πλακέτα πήραν οι Χρήστος και Αναστάσιος Μάλλιος για την 1η θέση στην κατηγορία Laser 4,7 και Optimist, αντίστοιχα στο περιφερειακό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας. Τον Χρήστο Μάλλιο βράβευσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και τον Αναστάσιο Μάλλιο ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Τέλης Αδαμόπουλος.

Ο Δημήτρης Πετικίδης πήρε την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Lightning στη Φινλανδία, αλλά χθες βρισκόταν για υποχρεώσεις στο εξωτερικό και την πλακέτα παρέλαβε ο πατέρας του Παναγιώτης Πετικίδης από τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη.

Στην εκδήλωση δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και η Βαϊα Παντίδου που το 2019 έκανε τα περισσότερα αγωνιστικά μίλια στους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης που πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά και έτσι την πλακέτα παρέλαβε άλλη αθλήτρια από τον πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Οι Νίκος Τσώνης και Κωνσταντίνος Ρέκκας ήταν οι αθλητές με τα περισσότερα μίλια ανοιχτής θαλάσσης, μεταξύ των μελών του Αίολου και παρέλαβαν τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κώστα Αθανασόπουλο.

Ο πρόεδρος του Διοκλή Αναστάσιος Σκοπετέας βράβευσε τους Αναστάση Γκόνη και Ιωάννη Γιαννόποιυλο που διακρίθηκαν στην κατηγορία Laser 4,7.

Tους Παναγιώτη Οικονομόπουλο και Γιώργο Οικονομόπουλο που διακρίθηκαν στις κατηγορίες BUG Europe, βράβευσαν η πρόεδρος του ΝΑΣ Πύλου "Νέστωρ" Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου και ο αντιπρόεδρος του ΝΟΚ ΓΙάννης Αδαμόπουλος, αντίστοιχα.

Τιμητική πλακέτα για την δραστηριότητά τους το 2019 πήραν από τον κ. Στάθη Καρέλια και την κ. Ντίνα Νικολάκου οι εξής αθλητές τριγώνου (κατηγορία Optimist): Στέφανος Γεννάτος, Παναγιώτης Μπούρας, Αρηε Κυρίνης, Νίκος Στεφανουδάκης, Τζούλια Γκασπαρώνη, Γρηγόρης Χρυσομάλλης, Αναστάσιος Πουλόπουλος, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Ιωάννης Μουτσώκος, Μάριος Νικόπουλος, Χαρίκλεια Μωραγιάννη, Οδυσσέας Τζωρτζάκος. Οι αθλητές πήραν και μια ιατρική τσάντα με είδη πρώτης βοήθειας από τον Δημήτρη Φράγκο.

Τέλος ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε την απονομή πτυχίων στους απόφοιτους της σχολής ανοιχτής θαλάσσης του Αίολου.

Το φλουρί βρήκε ο κ. Φράγκος (την απονομή των δώρων έκαναν κ κ. Μπούζα και ο κ. Μάκαρης).

Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας π. Φίλιππος Χαμαργιάς.

Οι βασικές επιδιώξεις για το 2020

Η ίδρυση κωπηλατικού τμήματος αποτελεί τον πρώτο στόχο του Αίολου για το νέο έτος και ήδη όπως είπε ο πρόεδρός το Χάρης Βγενής υπάρχει συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον ομοσπονδιακό τεχνικό και Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο ώστε να έρθουν άμεσα τα εργόμετρα και τα δύο πρώτα σκάφη στην Καλαμάτα.

Για τον κ. Βγενή έχει πολύ μεγάλη σημασία και η επισκευή της στέγης στις εγκαταστάσεις του καλαματιανού συλλόγου, καθώς εκεί φυλάσσονται όλα τα αγωνιστικά υλικά του Αίολου και σε μέρος αυτού βρίσκεται και η αίθουσα διδασκαλίας μικρών και μεγάλων ιστιοπλόων.

Τρίτος ιεραρχικά στόχος είναι η διεκδίκηση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος KITE FOIL για το 2021 και ήδη ο Αίολος έχει καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας μετά από πρόσκληση της ευρωπαϊκής κλάσης. Και φυσικά στόχος είναι και η ολοκλήρωση των αγώνων που έχει προκηρύξει ο σύλλογος.

Οσον αφορά την προηγούμενη χρονιά,, ο Αίολος μεταξύ άλλων διοργάνωσε με επιτυχία το περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας Νοτίου Ελλάδας, όπου συμμετείχαν 120 αθλητές από 20 συλλόγους. Συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με το Κέντρο Νέων, κατασκευάζοντας σκάφος από ανακυκλωμένο υλικό και μπουκαλάκια νερού, είχε επιτυχίες σε παγκόσμια και πανελλήνια πρωταθλήματα., ενώ επισκεύασε όλο το στόλο των σκαφών της ακαδημίας και με την έμπρακτη στήριξη της οικογένειας του Ευστάθιου Καρέλια πήρε καινούρια εξωλέμβια μηχανή για το σύριο σωστικό σκάφος του Αίολου.