Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014 19:43

Την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ανακοίνωσε σήμερα την πραγματοποίηση του 9ου Μαραθωνίου Μεσσήνης, που θα γίνει την Κυριακή και ώρα 7.30 το πρωί με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του 9ου Μαραθωνίου Μεσσήνης, που φέτος αριθμεί 150 συμμετοχές, η διοργάνωση έχει προσθέσει παράλληλες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες ώστε να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες καλύτερα την περιοχή αλλά και να διασκεδάσουν το διήμερο του αγώνα.

Ετσι αύριο στη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης θα γίνει γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων. Και οι παράλληλες δραστηριότητες δεν τελειώνουν εκεί καθώς όπως είπε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος υπάρχει και η διαδρομή των 3 χλμ., στην οποία θα συμμετέχουν 300 μαθητές από σχολεία του δήμου - ενώ στη διαδρομή των 10 χλμ. θα συμμετέχουν 250 άνθρωποι. Στο πλαίσιο του 9ου Μαραθωνίου Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 40 περιπατητών στην ίδια διαδρομή με τον Μαραθώνιο Μεσσήνης.
Ακόμη, μίλησαν από την πλευρά του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ), που είναι ένας από τους διοργανωτές μαζί με τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου Μεσσήνης και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξης Ζάννης, που κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα και να χειροκροτήσει τους αθλητές - και ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Ηλίας Ζαχαρόγιαννης. Ο τελευταίος εξέφρασε μάλιστα τη δυσαρέσκειά του για τη μηδενική υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πολιτείας, για τον 2ο παλαιότερο στην τάξη εν ενεργεία μαραθώνιο. 
Να σημειωθεί ότι μετά από σχετική πρόσκληση το Δήμο Μαραθώνος θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία του Αθλητικού Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων "Τελμησσός".
Ο αγώνας θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 το πρωί. Η διαδρομή θα είναι 42.195 μέτρα στο Μεσσηνιακό κάμπο.
Στους πρώτους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα. Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές θα απονεμηθούν επίσης μετάλλια και διπλώματα. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, μετάλλιο του αγώνα και τεχνικό t-shirt του αγώνα.
Τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα είναι οι κ. Ζαχαρόγιαννης Ηλίας (καθηγητής ΤΕΕΦΑ) και Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος (Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ).
Σε όλη τη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών (μετά το 5ο km και ανά 2,5km).
Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν επίσης 100 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
Η έναρξη για τον Αγώνα Περιπατητών θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης στις 6.30 το πρωί με χρόνο περαίωσης έως και 7 ώρες. Το πρόγραμμα των αγώνων θα είναι το εξής:
Σάββατο
09 π.μ.-4 μ.μ.: Παραλαβή αριθμών από Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης
5-6 μ.μ. : Τεχνική παρουσίαση αγώνων Δημαρχείο Μεσσήνης
7-9 μ.μ.: Pasta Party
Κυριακή
7.30 π.μ.: Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου
9.00 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 10 χιλιομέτρων
10 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 3 χιλιομέτρων
12 μ.: Απονομές
14 μ.μ.: Λήξη εκδηλώσεων