Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2020 14:05

Νέο καμπ τριάθλου το Μάιο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Νέο καμπ τριάθλου το Μάιο στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί ξανά τον προσεχή Μάιο η καλύτερη ελληνικής ομάδα Τριάθλου “Athens Triathlon Team”, προκειμένου να πραγματοποιήσει το 2ο προπονητικό camp Τριάθλου για το 2020.

Το camp θα γίνει από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Μαΐου και αυτή τη φορά θα είναι ανοιχτό και σε αθλητές που δεν ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας, Ελληνες και αλλοδαπούς. Το πρώτο camp στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα έγινε από Παρασκευή 17 έως Κυριακή 20 Ιανουαρίου και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους αθλητές της ομάδας και ήταν υπεράνω των πιο αισιόδοξων προσδοκιών.

Γι’ αυτό και το Μάιο θα έρθουν στην Καλαμάτα περισσότεροι από 50 αθλητές μαζί με τις οικογένειές τους.

Η “Athens Triathlon Team” με ανακοίνωση της, γνωστοποίησε ακόμα ότι θα γίνουν και δύο ακόμα εκδηλώσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “ Καθώς θεωρούμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι πολύ στενά συνδεδεμένος και μέρος του κοινωνικού ιστού θα πραγματοποιήσουμε δύο ακόμα παράπλευρες εκδηλώσεις :

• Σεμινάριο για προπονητές, καθηγητές και αθλητές με θέματα προπονητικής με ιδιαίτερη έμφαση στα αθλήματα αντοχής και ιδιαίτερη μνεία στην προετοιμασία για την ημιμαραθώνιο της Καλαμάτας και τον μαραθώνιο της Αθήνας.

• Φιλαθρωπική δράση με διανομή παιχνιδιών σε δομές που αφορούν τα παιδιά”.

O πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας. Παναγιώτης Βασιλόπουλος καλωσόρισε την ομάδα αναφέροντας σχετικά : «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την ομάδα Τριάθλου Athens Triathon Team και τους Έλληνες πρωταθλητές και αθλητές για δεύτερη φορά μέσα στο 2020.

Η εξαιρετική επιτυχία του πρώτου camp και η επιλογή από την ομάδα για την πραγματοποίηση και του 2ου camp στην πόλη μας, μας τιμάει αλλά ταυτόχρονα συμβάλει και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση, μέσω των άρτιων αθλητικών υποδομών και στην παράλληλη προβολή της πόλης μας. Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε πολλές επιτυχίες».

Ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας Athens Triathlon Team Γιάννης Ψαρέλης δήλωσε : «Καθώς στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους φορείς της πόλης, θα αναλάβουμε να οργανώσουμε την Παρασκευή 8 Μαΐου ημερίδα με τίτλο «Οι προοπτικές του Αθλητικού Τουρισμού στην Καλαμάτα», καθώς και διαδραστικό εργαστήριο (workshop) για να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς (ξενοδοχεία, γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήρια, καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής,...) για τις ιδιαίτερες ανάγκες των αθλημάτων δρόμου (τρίαθλο, τρέξιμο αντοχής, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, ποδηλασία δρόμου). Την ίδια μέρα θα παρουσιάσουμε τον σχετικό οδηγό για αυτά τα αθλήματα».

Ο πρωταθλητής Τριάθλου και μέλος της προπονητικής ομάδας Παναγιώτης Δημόπουλος είπε :

«Εκ μέρους όλων των αθλητών και του διοικητικού προσωπικού της ομάδας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης, την αθλητική οικογένεια της πόλης για την βοήθειά τους καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ για τη στήριξη στο πρώτο camp. Επιστρέφουμε για ένα δεύτερο camp με περισσότερες μέρες προπόνησης, περισσότερες προπονητικές μονάδες και περισσότερους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.».

Τέλος η αθλήτρια, γνωστή αθλητικογράφος και Marketing Director της Ironman Γκρέτα Λυμπεροπούλου δήλωσε: « Η Φιλοσοφία της Ironman είναι οι αγώνες της να αφήνουν πλούσια κληρονομιά και να έχουν θετικό αθλητικό και οικονομικό αντίκτυπο στα μέρη που διεξάγονται οι αγώνες. Πέρα από την αθλητική μου ιδιότητα ως αθλήτρια της Athens Triathlon Team, που η γυναικεία ομάδα μας έχει φέτος πολύ υψηλούς στόχους, ως Marketing Director της Ironman Greece θα ήθελα να επισημάνω ότι στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες προπονητών και ομάδων για να ενισχύσουν αυτή την αθλητική κληρονομιά της Ironman.».