Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2020 16:48

Στις 25 Απριλίου ο Γύρος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Το Σάββατο 25 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 20ος αγώνας δρόμου Καλαμάτας των 10 χιλιομέτρων που φέτος θα είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ., ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος 10 χιλιομέτρων στις 6.30 μ.μ. και αγώνας 1,5 χλμ για παιδιά και γονείς στις 6.35 μ.μ.

Η διαδρομή θα είναι γρήγορη, επίπεδη, 7 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία. Αγωνιστική απόσταση 9,9 χλμ. Αφετηρία στην Κεντρική Πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (Ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου 10 χλμ. έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι από το 2002 και νωρίτερα). Για νεαρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα στη γραμματεία.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2008 και νωρίτερα. Έναρξη εγγραφών: 25/3/2020 αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 23/4/2020.

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν την ημέρα του αγώνα το πρωί 11:00 – 13:00 στη γραμματεία

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα του 1,5 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Παραλαβή αριθμών στην πλατεία από την γραμματεία, από τις 11.00 π.μ. και έως 10 λεπτά πριν την εκκίνηση. Η διαδρομή είναι κυκλική: Κεντρική Πλατεία, Αριστομένους, Δημοσθένους, Ψαρών, Μακεδονίας, Αριστομένους, Κεντρική Πλατεία.

Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ από τη γραμματεία του αγώνα στην Κεντρική Πλατεία Β. Γεωργίου από τις 11:00 μέχρι τις 17:40. Μέρος των εσόδων που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, θα διατεθούν για τις ανάγκες πρόληψης του καρκίνου του μαστού, μέσω του Συλλόγου “Ξαναρχί-Ζω”.

Οι απονομές θα γίνουν στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

* Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η Εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο info@sdym.gr. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν t-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης) που θα τους παραδοθεί κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, Κτήριο 30).

* Διοργανωτής θα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, συνδιοργανώτρια η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την αιγίδα Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Υποστήριξη Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-Ζω”, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ΚΕΘΕΑ-Κύτταρο.