Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 17:39

Η οικογένεια του Μεσσηνιακού βράβευσε τους αθλητές της στην κοπή της πίτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Η οικογένεια του Μεσσηνιακού βράβευσε τους αθλητές της στην κοπή της πίτας (φωτό)

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος έκοψε χθες την πίτα του και παράλληλα βράβευσε παράγοντες, αθλητές και αθλήτριες για την προσφορά τους, αλλά και αυτούς που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά.

Ηταν μια όμορφη εκδήλωση σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, καθώς το κάλεσμα αφορούσε όλη την... οικογένεια του συλλόγου. Τα τμήματα στίβου, ποδοσφαίρου, βόλεϊ και ποδηλασίας που διατηρεί σήμερα ο Μεσσηνιακός, ο οποίος έχει ιδρυθεί το 1888 και στα 132 χρόνια ζωής του έχει δραστηριοποιηθεί σε 12 αθλήματα.

Ο 26ος στην ιστορία πρόεδρος του συλλόγου Τάκης Στασινόπουλος στο χαιρετισμό του τόνισε την προσφορά του Μ.Γ.Σ. στον αθλητισμό και στην κοινωνία και εκτίμησε ότι το 2020 θα είναι μια καλή χρονιά.

Μετά την ομιλία του κ. Στασινόπουλου αναφέρθηκαν κάποιοι σημαντικοί σταθμοί σε αυτό το ταξίδι των 132 χρόνων και παρουσιάστηκε η δομή και λειτουργία των σημερινών τμημάτων.

Ο Ηλίας Ευτυχιάκος είχε ετοιμάσει ένα εξαιρετικό βίντεο για το Μεσσηνιακό, που έχει βγάλει και συνεχίζει να βγάζει σπουδαίους αθλητές.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Παναγιώτης Καδδάς και Γεωργία Αναγνωστοπούλου, ενώ το "παρών" μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ Πέτρος Ντυυλαπτσής ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης και ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης.

Νέο μίτινγκ στίβου!

Στη χθεσινή εκδήλωση πέρα από αναδρομή στο παρελθόν, έγινε αναφορά και στο μέλλον και στο τι να περιμένουμε από το Μεσσηνιακό στο 2020. Ο ιστορικός σύλλογος θα διοργανώσει για μία ακόμα χρονιά τα "Παπαφλέσσεια" , που ξεκίνησαν το 1956 και από το 1996 το μίτινγκ στίβου είναι διεθνές.

Το φετινό ραντεβού έχει δοθεί για το Σάββατο 23 Μαΐου. Ο Μεσσηνιακός θα είναι συνδιοργανωτής και στο Μαραθώνιο της Μεσσήνης τον Απρίλιο, ενώ στα "σκαριά" είναι και ένα νέο μίτινγκ στίβου που θα απευθύνεται σε μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.

Στόχος είναι και η δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου, ενώ ο σύλλογος θα συμμετέχει φυσικά σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα και παράλληλα λαμβάνει μέρος και στα πρωταθλήματα βόλεϊ και ποδοσφαίρου, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ποιοι βραβεύτηκαν

Στίβος

Χρήστος Μέτα, Νίκος Ζαχαρέας, Γιώργος Κούσκουλας, Κυριάκος Μαγουλιανίτης, Κώστας Σαραντόπουλος, Ορέστης - Ηλίας Μπαχαρακάκης, Νίκος Στρατόπουλος, Παναγιώτης Λύγουρης, Μάριος Παπαγιαννόπουλος, Μαριδήμη Χανδρινού, Κρίνα Δημητροπούλου, Σταυριάννα Σταθοπούλου, Βασιλική Κουλιέρη, Χριστιάνα Πλατανίτη, Ηλιάνα Τασιοπούλου, Μαριλένα Φεράι, Γιώργος Βασιλογιαννκόπουλος.

Ποδόσφαιρο

Τάκης Κυριακόπουλος Νίκος Μουστάκας (για την πολυετή προσφορά τους στο Μεσσηνιακό), Δημήτρης Μωραγιάννης (για τις επιδόσεις στον αθλητισμό και στη μόρφωση).

Βόλεϊ

Μαρία Χάσκου, Φιλίτσα Μαλαπέτσα (για την προσφορά τους στο βόλεϊ), Αναστασία Σιρίνινα, Ιφιγένεια Σαμπάτη (για τις επιτυχίες τους).