Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 07:08

Kέρδισε τις εντυπώσεις ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Kέρδισε τις εντυπώσεις ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης

 

Η Μεσσήνη φόρεσε χθες τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τον 9ο Μαραθώνιο δρόμο. Από νωρίς το πρωί η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε με αθλητές και αθλήτριες που ήταν και φέτος συνεπείς στο ραντεβού με την γιορτή του κλασικού αθλητισμού.


Η εκκίνηση δόθηκε στις 7 30 το πρωί και μετά από 2 ώρες 57 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα ο πρώτος αθλητής που τερμάτισε ήταν ο Τανούς Αμπντάλα του Εθνικού. Ακολούθησε με 3 ώρες και 21 δευτερόλεπτα ο Νίκος Μπούρας του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής και ο Γιώργος Παπαγεωργίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ) με 3 ώρες 1 λεπτό και 28 δευτερόλεπτα.
Η διαδρομή ήταν 42.195 μέτρα στο Μεσσηνιακό κάμπο.
Παράλληλα με τον Μαραθώνιο έγινε και αγώνας 10 χιλιομέτρων με νικητή τον Βλάσση Καραβασίλη (Τέλμησσος) που τερμάτισε σε 39 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Ο Παναγιώτης Γιαννούτσος (ανεξάρτητος) κατέλαβε τη 2η θέση με 41 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο έφορος του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού Πέτρος Παπαδόπουλος με χρόνο 41 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.
Οι αγώνες όμως δεν σταμάτησαν εδώ, μιας και το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδρομή 3 χιλιομέτρων για τους μαθητές, ενώ έγινε και αγώνας περιπατητών στην ίδια διαδρομή με τον Μαραθώνιο Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος της πόλης Στάθης Αναστασόπουλος υποσχέθηκε ότι ο επόμενος Μαραθώνιος θα είναι ακόμα καλύτερος, αλλά και διεθνής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν γι' αυτή τη διοργάνωση.
Ακόμα ο δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον πατέρα του Λούη Τσάτουμα Θεόδωρο, προς τιμή του γιου του που κατάγεται από το Νησί και έχει γράψει δεκάδες επιτυχίες στην πολύχρονη καριέρα του στον στίβο.
Τους αγώνες διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου,
Τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα ήταν οι Ηλίας Ζαχαρόγιαννης (καθηγητής ΤΕΕΦΑ) και Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος (Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ).
Να σημειωθεί επίσης ότι σε όλη τη διαδρομή του αγώνα υπήρχαν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών (μετά το 5ο km και ανά 2,5km). Ακόμα σημαντική για την διεξαγωγή των αγώνων ήταν η προσφορά των εθελοντών.

Οι πρώτες γυναίκες

Πρώτη γυναίκα στον μαραθώνιο τερμάτισε η Σταυρούλα Μπάκα του Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας με χρόνο 3 ώρες 37 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Δεύτερη ήταν η Αντιγόνη Θεοδώρου (ανεξάρτητη) με 4 ώρες 16 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και τρίτη η Σπυριδούλα Μπούκα του Σ.Δ.Υ. Αθηνών με 4 ώρες 51 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.
Πρωτιά για τον ΣΔΥΜ και στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων όσον αφορά τις γυναίκες. Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελένη Εξερτζόγλου με 48 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση (σύμφωνα με τους διοργανωτές) η Παναγιώτα Χριστοπούλου επίσης από τον ΣΔΥΜ με τον ίδιο χρόνο! και στην τρίτη η Καλλιόπη Ματζουνέα (ΣΔΥΜ) με 52 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα.

Πρώτη εμφάνιση


Από τα αξιοσημείωτα της χθεσινής εκδήλωσης στη Μεσσήνη η πρώτη εμφάνιση της ομάδας φοιτητών  Κλασικού Αθλητισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων. Ο πρωτοετής φοιτητής Κωνσταντίνος Κουλιούρας κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία άνω των 16 ετών. Συμμετείχαν ακόμα  οι φοιτητές: Στέφανος Μουταφτσής, Ανάργυρος Παλαιογιάννης, Γιώργος Αφεντουλίδης, Ηρακλής Σάσσαλος και Βασίλειος Γεωργακάκος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα συμμετείχε επίσης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιομετρίας Νικόλαος Ζαχαριάς με την οικογένειά του.