Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 13:12

Επεσε η “αυλαία” στη διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Επεσε η “αυλαία” στη διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής (φωτό)

 

Για 28η χρονιά η Καλαμάτα φιλοξένησε το Διεθνές Κύπελλο “Kalamata Cup”, αλλά και το “Elegant Cup”, μια διοργάνωση που επίσης έχει γίνει θεσμός, μιας και διεξήχθη για έβδομη χρονιά.

Ηταν ένα τριήμερο γεμάτο ρυθμική γυμναστική στην Τέντα, που γέμισε από αθλήτριες και μουσικές.

Η δράση ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ με την τελετή των απονομών. Συνολικά συμμετείχαν 390 αθλήτριες από δύο χώρες (Ελλάδα, Ισπανία) και 44 συλλόγους.

Από Μεσσηνιακής πλευράς έδωσαν το “παρών” ο διοργανωτής Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, ο Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας η “Νίκη”, ο Ικαρος Καλαμάτας και ο Ρυθμικός Ομιλος Καλαμάτας και δεν έλειψαν οι καλές επιδόσεις και τα μετάλλια.

Το επίπεδο γενικότερα ήταν εξαιρετικό, με τις αθλήτριες να παίρνουν υψηλές βαθμολογίες. Το μεσσηνιακό κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα νέα προγράμματα της Εθνική ομάδας Ανσάμπλ Γυναικών, η οποία διεκδικεί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως επίσης και το Ανσάμπλ νεανίδων.

Το εισιτήριο για το Τόκιο διεκδικεί και η Ελένη Κελαϊδίτη. Η πρωταθλήτρια του ατομικού και μέλος της προολυμπιακής ομάδας, βρέθηκε επίσης στην Καλαμάτα και παρουσίασε τα καινούρια της προγράμματα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κόσμου, που έδωσε για μία ακόμα χρονιά δυναμικό “παρών”.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες που διοργάνωσε ο Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, έγιναν με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.