Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 14:51

ΣΚΑΚΙ: Κυπελλούχος ο Ν.Ο. Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Κυπελλούχος ο Ν.Ο. Καλαμάτας (φωτό)

 

Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ για το 2020 αναδείχτηκε ο Ν.Ο. Καλαμάτας μετά τη νίκη του στον τελικό της Κυριακής επί του Σ.Ο. Φιλιατρών με 2.5 – 1.5.

Το Σάββατο στα ημιτελικά ο Ν.Ο.Κ. είχε κερδίσει την ομάδα της Π.Σ. Σπάρτης με 2.5 – 1.5. Την τρίτη θέση πήρε η ομάδα της Π.Σ. Σπάρτης που κέρδισε στον μικρό τελικό την ομάδα του Σ.Ο. Άστρους.

Το σκακιστικό διήμερο που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Καλαμάτας στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στο Pharae Palace διεξήχθησαν το final 4 κυπέλλου της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. αλλά και το 2ο ομαδικό τουρνουά “Τάκης Ρουμπέας”.

Με την ομάδα του Ν.Ο.Κ. αγωνίστηκαν οι Μαρίνα Μακροπούλου, Απόστολος Σγούρος , Γιώργος Μπελιώτης και Θοδωρής Τσεκούρας.

Στο 2ο ομαδικό τουρνουά “Τάκης Ρουμπέας” πήραν μέρος 27 άτομα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τάκη Ρουμπέα, που διετέλεσε έφορος του σκακιστικού τμήματος για μια σειρά ετών και συνέβαλε καθοριστικά στην διάδοση του σκακιού στην Καλαμάτα.

Στο 2ο ομαδικό τουρνουά “Τάκης Ρουμπέας” πήραν μέρος οι ακόλουθοι σκακιστές-σκακίστριες: Σακκάς Τάκης, Καλογεράκος Σταμάτης, Κινόπουλος Αργύρης, Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος, Πουλόπουλος Ηλίας, Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος,. Αθανασόπουλος Θοδωρής, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, Αθανασόπουλος Ηλίας ,Κόντος Παναγιώτης ,Ταγκαλάκη Ιωάννα , Σπυρόπουλος Παναγιώτης Β. , Δραγώνας Γεώργιος , Δραγώνας Σταμάτης, Βεκκος Χρήστος, Αθανασοπούλου Ανδριάνα, Σπυρόπουλος Παναγιώτης, Σπυροπούλου Αναστασία, Κορμά Ελένη, Πετροπουλέας Νικόλας, Φύκιρης Περικλής, Τσιάτσιος Μιχάλης, Κελέσης Κωνσταντίνος, Βασιλοπούλου Άννα, Σπυρόπουλος Γεώργιος, Σταματελόπουλος Γιώργος, Ξυπόλιτος Βασίλης.

Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ήταν ο Πέτρος Διαμαντέας.

Ο Ν.Ο. Καλαμάτας κέρδισε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας και θα διεκδικήσει σε αγώνα μπαράζ στις 7 Ιουνίου την συμμετοχή του στο final 8 του 38ου πανελληνίου κυπέλλου Ελλάδας.