Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 14:31

Κορονοϊος: Οι ΗΠΑ ζητάνε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊος: Οι ΗΠΑ ζητάνε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ με επιστολή ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι η μοναδική μεγάλη αθλητική διοργάνωση η οποία δεν έχει αναβληθεί αν και όλα δείχνουν πως πλέον και η αναβολή είναι θέμα χρόνου. Ειδικά από την στιγμή που μία μία οι χώρες εκφράζουν την αντίθεση τους για την διοργάνωση ελέω του Covid -19 που έχει εξελιχθεί σε πανδημία.

Ετσι, μετά τον Καναδά που γνωστοποίησε πως δεν θα στείλει τους αθλητές του στο Τόκιο, είναι η σειρά των ΗΠΑ με επιστολή τους να ζητάνε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού.

Αναλυτικά η επιστολή των ΗΠΑ:

«Είμαστε ευγνώμονες στους 1.780 αθλητές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που μοιράστηκαν την ειλικρινή τους φωνή με εμάς καθώς παραθέτουμε τα θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19 και τους Αγώνες του Τόκιο και να κρατήσουμε την υπόσχεση μας να βάζουμε πρώτους τους αθλητές. Είμαστε πλέον βέβαιοι πως έχουμε ακούσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και κατανοούμε την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Μετανιώνουμε για το ότι δεν υπάρχει λύση για τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε.

Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών είναι πως ακόμα και αν οι προσωρινές ανησυχίες για την υγεία μπορεί να μειωθούν μέχρι το καλοκαίρι, οι τεράστιες διακοπές στο προπονητικό περιβάλλον, στους ελέγχους ντόπινγκ και στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος και εμείς ενθαρρύνουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν υπό ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες. Περιμένουμε την απάντηση και τις κατευθύνσεις της και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Team USA σε πλήρη συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα».

Πηγή: gazzetta.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ