Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2020 14:01

Τρία διαδικτυακά σεμινάρια του ΣΕΓΑΣ για ενημέρωση και ενθάρρυνση αθλητών και προπονητών

Γράφτηκε από τον

Η Επιτροπή Επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ θα διοργανώσει τρία διαδικτυακά σεμινάρια (30/3, 6/4, 13/4), τα οποία θα αποσκοπούν στην ενημέρωση και την ενθάρρυνση αθλητών και προπονητών.

Εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Covid-19 η Επιτροπή έχει την άποψη ότι η ενημέρωση θα είναι ο καλύτερος οδηγός αθλητών και προπονητών το επόμενο διάστημα, στο οποίο η καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα θα είναι διαφορετική - και σε πολλές περιπτώσεις δύσκολη.

«Στο πλαίσιο των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας και της αποχής που έχουν αθλητές και προπονητές από τις καθημερινές τους προπονήσεις και μάλιστα με την αναβολή των ολυμπιακών Αγώνων ακόμη και οι αθλητές της προολυμπιακής ομάδας δεν έχουν δυνατότητα να αγωνιστούν, μπαίνουν αρκετά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα τους», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης, Σπύρος Κέλλης.

«Η Ομοσπονδία και η Επιτροπή Επιμόρφωσης προσπαθούν να είναι κοντά σε αθλητές και προπονητές και γι΄ αυτό θα κάνουν μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων με στόχο την ενημέρωση. Το πρώτο θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (30/3, 21.00), στο οποίο η ψυχολόγος και συνεργάτιδα της Ομοσπονδίας, Φρόσω Πατσού θα αναλύσει την διαχείριση της ψυχολογίας κατά την παραμονή στο σπίτι. Στο ίδιο σεμινάριο, θα υπάρξει και δεύτερη εισήγηση από την διατροφολόγο της ομοσπονδίας, Ειρήνη Μπαμπαρούτση, η οποία θα αναλύει τις διατροφικές συνήθειες, όπως έχουν διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα της εποχής». Πρόσθεσε.

Και κατέληξε μιλώντας για τα άλλα δύο σεμινάρια: «Μία εβδομάδα αργότερα, την Δευτέρα 6 Απριλίου, θα ακολουθήσει σεμινάριο, που θα πραγματεύεται τις επιδράσεις που έχει η μειωμένη προπόνηση στην φυσική κατάσταση και στην απόδοση των αθλητών. Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο σεμινάριο θα δοθούν τις επόμενες ημέρες. Το τρίτο σεμινάριο (13/4) θα είναι καθαρά προπονητικό και θα δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για την προπόνηση, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν το επόμενο διάστημα και θα έχουν να κάνουν με τις ματαιώσεις των αγωνιστικών δραστηριοτήτων».

ΑΠΕ - ΜΠΕ