Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020 15:13

Τον Ιούλιο του 2021 η πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Γράφτηκε από τον
Τον Ιούλιο του 2021 η πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει η ΔΟΕ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θ' αρχίσουν στις 23 Ιουλίου 2021.

Το σενάριο ν΄αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021 στο Τόκιο στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου είναι πλέον το επικρατέστερο όσο αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Η εξάπλωση του κορονοϊού (covid-19) σ' όλο τον πλανήτη ανάγκασε τη ΔΟΕ να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 για το 2021 και από τότε έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με παγκόσμιες ομοσπονδίες αλλά και με χορηγούς για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Πριν από λίγες ημέρες από επίσημα ... χείλη τονίστηκε πως ένα σενάριο που υπάρχει είναι ν' αρχίσουν οι Αγώνες την άνοιξη και συγκεκριμένα τον Μάϊο. Οι Ιάπωνες από την πρώτη στιγμή είχαν τονίσει πως θέλουν να διατηρηθούν οι αρχικές ημερομηνίες.

Το 2020 θα διεξάγονταν στο διάστημα 24/7-9/8 και με το νέο σενάριο το οποίο όπως όλα δείχνουν έχει "κλειδώσει" και θ' ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες θ' αρχίσουν μια ημέρα νωρίτερα το 2021.

Οι παγκόσμιες ομοσπονδίες και συγκεκριμένα η WA (στίβος) και η FINA (υγρός στίβος) που έχουν προγραμματισμένα για το 2021 τα Παγκόσμια πρωταθλήματα τους όπως όλα δείχνουν έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σ' αναβολή για το 2020.

Το σενάριο για Ολυμπιακούς Αγώνες τον Μάιο δείχνει να έχει "καεί" και από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που έχουν φυσικά λόγο για την τύχη των Αγώνων. Τον Μάιο υπάρχει το NBA, το Champions League αλλά και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (La Liga, Premier League) και δεν θα ήταν ... κερδοφόρο "πάνω" σ' αυτά να "βάλουν" και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες επικρατέστερες ημερομηνίες είναι έναρξη στις 24/8 και λήξη στις 5/9.

Όπως ανακοινώνουν οι παγκόσμιες ομοσπονδίες οι αθλητές που έχουν πιάσει όρια και έχουν κλείσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 φυσικά και προκρίνονται και στο "Τόκιο 2021" και από εκεί και πέρα μένει κάθε άθλημα να βάλει τους κανόνες του και να φτιάξει το δικό του προ ολυμπιακό πρόγραμμα.
Πηγή: gazzetta.gr