Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2020 18:50

Κορονοϊος: Ακυρώθηκε το Γουίμπλεντον

Γράφτηκε από τον
Κορονοϊος: Ακυρώθηκε το Γουίμπλεντον

Οι διοργανωτές του Γουίμπλεντον ανακοίνωσαν την ακύρωση του ιστορικού τουρνουά τένις λόγω του κορονοϊού για πρώτη φορά από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Μετά το Ρολάν Γκαρός που άλλαξε ημερομηνία λόγω του κορονοϊού και οι διοργανωτές του Γουίμπλεντον ανακοίνωσαν την ακύρωση του ιστορικού τουρνουά τένις για πρώτη φορά από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτή ήταν μία απόφαση η οποία έμοιαζε μονόδρομος για τους διοργανωτές.

Με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το ποια θα είναι η κατάσταση στον κόσμο με την πανδημία του κορονοϊού οι διοργανωτές ήταν υποχρεωμένοι να εξετάσουν την μεταφορά της σε άλλη ημερομηνία.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να συμβεί. Υπενθυμίζουμε ότι το Ρολάν Γκαρός μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβριο και έτσι το καλεντάρι γέμισε μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το All England Club ενημέρωσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διεξαχθεί αργότερα στη σεζόν το Wimbledon. Αντίθετα, μεταφέρεται για το 2021 και θα λάβει χώρα, εκτός απροόπτου, από τις 28/6 μέχρι τις 11/7 της επόμενης σεζόν.

"Με πολύ μεγάλη μας λύπη, το All England Club ανακοινώνει ότι το φετινό Wimbledon δεν θα διεξαχθεί λόγω των ζητημάτων δημόσιας υγείας που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια και η υγεία όλων των εμπλεκομένων για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση (παίκτες, φίλαθλοι, καλεσμένοι, μέλη του club, ντόπιοι κάτοικοι) καθώς και η γενικότερη ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία που προσπαθεί να βρει λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα" ανέφερε η ανακοίνωση του board των διοργανωτών.

Συνεπώς, και με βάση τα τωρινά δεδομένα, η επόμενη αγωνιστικά εβδομάδα όπου ίσως έχουμε δράση στα κορτ, στο πιο αισιόδοξο σενάριο, είναι η 13η Ιουλίου με την έναρξη του Hamburg Open, του Μπάσταντ, και του Hall of Fame Open στο Νιούπορτ.

Πηγή: sport24.gr