Σάββατο, 11 Απρίλιος 2020 14:16

Ο ΑΣ ΠΑΟΚ ζητά άμεση διακοπή των πρωταθλημάτων όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων

Γράφτηκε από τον

Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας, ο ΑΣ ΠΑΟΚ ζητά την άμεση διακοπή όλων των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών αθλημάτων, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και στη δημόσια υγεία με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή του ΑΣ ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ, με βαρύ το αίσθημα ευθύνης, λόγω της δημιουργηθείσας αφόρητης κατάστασης με την κήρυξη πανδημίας λόγω του κορονοϊού και των συνθηκών πολέμου που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όχι μόνο, θεωρώντας την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ως το υπέρτατο αγαθό πάνω από οτιδήποτε άλλο, προτείνει, την άμεση διακοπή των πρωταθλημάτων όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων θεωρώντας αυτά ως μη γενόμενα, λαμβάνοντας υπ'όψη ότι οι αθλητές πάνω απ'όλα είναι άνθρωποι και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Προς τούτο, καλούμε την ελληνική Πολιτεία να λάβει τα προσήκοντα μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21, με προσανατολισμό πάντα στον ανθρώπινο παράγοντα στους δύσκολους καιρούς τους οποίους βιώνουμε.
Απευθυνόμαστε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον καλούμε να δώσει τις εντολές στα αρμόδια όργανα προκειμένου να λάβουν άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις νομοθετικές ρυθμίσεις όπου αυτές χρειάζονται. Καλούμε δε τις οικείες Ομοσπονδίες ανά κλάδο άθλησης να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, πράττοντας τα αυτονόητα τόσο προς όφελος της υγείας των αθλητών όσο και προς όφελος των σωματείων αφού ο ελληνικός αθλητισμός δεν σταματάει την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Έχει και πρέπει να έχει και συνέχεια...».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ