Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2020 14:37

Χάντμπολ: Στα τέλη Δεκεμβρίου το final-4 του Champions League

Γράφτηκε από τον
Χάντμπολ: Στα τέλη Δεκεμβρίου το final-4 του Champions League

Η προχθεσινή ανακοίνωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, που μεταξύ άλλων απαγορεύει τις μαζικές συναθροίσεις ως τις 31 Αυγούστου, υποχρέωσε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ να αναπροσαρμόσει εκ νέου τα πλάνα της για το final-4 του Champions League ανδρών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Κολονία.

Η διοργάνωση αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαϊου και είχε ήδη μετατεθεί για τις 22-23 Αυγούστου. Όμως, τα μέτρα που λαμβάνει η Γερμανία, καθώς και η γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας, υποχρέωσαν την EHF να αλλάξει εκ νέου τις ημερομηνίες, ορίζοντας το final-4 για το διήμερο 28-29 Δεκεμβρίου.

Η εκτελεστική επιτροπή της EHF θα συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή (24/4), για να αποφασίσει το πότε θα επαναρχίσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με ποιον τρόπο θα διεξαχθούν. Οι αποφάσεις ενδιαφέρουν και την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στα προημιτελικά του Challenge Cup, όπου έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει τη ρουμανική Ποταϊσα Τούρντα. Τον περασμένο μήνα, η EHF είχε ανακοινώσει ότι οι αγώνες αυτοί θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου, αλλά αυτό το σχέδιο φαντάζει πλέον υπερβολικά (αν όχι ουτοπικά) αισιόδοξο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ