Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 13:40

Στίβος: Νέες προσωρινές ημερομηνίες για την διεξαγωγή αγώνων του Diamond League

Γράφτηκε από τον

Η World Athletics ανακοίνωσε νέες προσωρινές ημερομηνίες για την διεξαγωγή μίτινγκ της σειράς Diamond League, ενώ κάποια άλλα ακυρώθηκαν οριστικά, καθώς οι διοργανωτές συνεχίζουν να προσαρμόζουν την αγωνιστική σεζόν σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα σε κάθε χώρα με την πανδημία του κορονοϊού.

Οι διοργανωτές των αγώνων του Diamond League και η World Athletics έχουν δεσμευτεί να διοργανώσουν μίτινγκ, στζ οποία θα μπορούν να μετάσχουν οι αθλητές και οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να τους θαυμάσουν, μόλις το επιτρέψει η πανδημία.

Έχοντας αυτό κατά νου - και με επίκεντρο το πρόβλημα των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία που ισχύουν σήμερα σε όλο τον κόσμο - πάρθηκε η απόφαση να προταθεί ένα εναλλακτικό ημερολόγιο για τη σεζόν του 2020.

Ποια μέσα ενημέρωσης και κανάλια κοινωνικών μέσων θα μεταδώσουν τις εκδηλώσεις στις χώρες υποδοχής και διεθνώς θα καθοριστούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Δεν θα υπάρξουν, πάντως, εκδηλώσεις τον Ιούλιο και το πρώτο μισό του Αυγούστου (εκτός από τα εθνικά πρωταθλήματα, όπου είναι δυνατόν) και η σεζόν θα παραταθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Το Diamond League του 2020 δεν θα είναι μια δομημένη σειρά αγώνων που οδηγούν σε έναν τελικό, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες αποκλίσεις στις ευκαιρίες προπόνησης και ταξιδιού από χώρα σε χώρα, θα ήταν αδύνατο να διασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού και ένα δίκαιο σύστημα προκριματικών κατά τη διάρκεια του 2020. Επομένως, οι αθλητές δεν θα συγκεντρώσουν βαθμούς για το Diamond League αυτή τη σεζόν και δεν θα υπάρξει τελικός 24 αγωνισμάτων στη Ζυρίχη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η WA θέλει μέσω των αγώνων αυτών να βοηθήσει τους αθλητές να πάρουν χρόνο για να προετοιμαστούν πνευματικά, να εξακολουθήσουν να έχουν κίνητρα και να προσαρμόσουν την προπόνηση μετέχοντας σε αγώνες. Ορισμένοι διοργανωτές ενδέχεται να επιλέξουν να διοργανώσουν τα μίτινγκ τους σε καινοτόμες, εναλλακτικές μορφές ή/και βάσει κανονισμών κοινωνικής απόστασης.

Οι νέες προσωρινές ημερομηνίες για τους αγώνες του Diamond League το 2020 είναι οι εξής:

Αύγουστος
14 Μονακό
16 Γκέιτσχεντ
23 Στοκχόλμη

Σεπτέμβριος
2 Λοζάνη
4 Βρυξέλλες
6 Παρίσι
17 Ρώμη (Νάπολι φέτος)
19 Σανγκάη

Οκτώβριος
4 Γιουτζίν
9 Ντόχα
17 Δεύτερος μίτινγκ στην Κίνα (Απομένει ο ορισμός της πόλης)

Ακυρώθηκαν οριστικά οι αγώνες του Ραμπάτ (31 Μαΐου), του Λονδίνου (4 Ιουλίου) και ο τελικός της Ζυρίχης (9-11 Σεπτεμβρίου).

ΑΠΕ - ΜΠΕ