Δευτέρα, 18 Μάιος 2020 11:56

Ετοιμο για επιστροφή το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Ετοιμο για επιστροφή το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού

Η αναμονή φθάνει στο τέλος της για το τεχνικό τιμ και τους αθλητές και αθλήτριες του τμήματος στίβου του Μεσσηνιακού, καθώς οι αθλητικοί χώροι ανοίγουν και πάλι μετά τη πανδημία και κατ' επέκταση ξεκινά η... δράση.

Η πρώτη προπόνηση (για τις αγωνιστικές ομάδες) του ιστορικού συλλόγου μετά από δύο και πλέον μήνες... καραντίνας, θα γίνει αύριο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Οι προπονήσεις θα διεξάγονται βέβαια με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. 

"Εχουμε λάβει οδηγίες της πολιτείας για μέγιστο αριθμό αθλητών ανά προπονητή, μέτρα προστασίας, απολύμανση οργάνων και απόστασης αθλητών", λέει στην 'Ε" ο Γιάννης Καλυβιώτης, ένας εκ των προπονητών του Μεσσηνιακού και σημειώνει ότι κάθε προπονητής θα έχει υπό την επίβλεψη του μέχρι 5 αθλητές.
Στην αθλητική εγκατάσταση θα μπορούν να αθλούνται συνολικά μέχρι 80 άτομα διασκορπισμένα σε όλα τα μήκη και πλάτη του Σταδίου. Οι αθλητές θα χρησιμοποιούν ατομικό εξοπλισμό, όργανα, στρώματα κ.α. τα οποία θα απολυμαίνονται μετά τη χρήση τους.
Στο Μεσσηνιακό είναι έτοιμοι λοιπόν για την επανεκκίνηση και πλέον αναμένουν και τις αποφάσεις του ΣΕΓΑΣ σχετικά με το αν και πότε θα διεξαχθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών, γυναικών και εφήβων, νεανίδων. Το πιθανότερο είναι ότι οι αγώνες θα γίνουν το καλοκαίρι, ενώ για το διεθνές μίτινγκ των "Παπαφλεσσείων" όπως και για υπόλοιπα μίτινγκ, τα πάντα είναι ανοιχτά.
Εκτιμάται ότι μέσα στην εβδομάδα η Ομοσπονδία θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις για τις διοργανώσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.