Τετάρτη, 20 Μάιος 2020 12:48

ΑΙΟΛΟΣ: Σε διαδικτυακή πλατφόρμα ο φετινός αγώνας στη μνήμη του "Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια"

Γράφτηκε από τον

Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας "Αίολος" θα διοργανώσει για 21η συνεχή χρονιά ιστιοπλοϊκό τριήμερο ανοιχτής θαλάσσης, προκειμένου να τιμήσει την μνήμη του δωρητού του Γεωργίου Ανδρ. Καρέλια.

Ο φετινός αγώνας όμως δεν θα έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους, καθώς λόγω της πανδημίας θα διεξαχθεί σε διαδικτυακή πλατφόρμα! 

Συγκεκριμένα , οι ιστιοδρομίες το τριήμερο 5-8 Ιουνίου θα γίνουν στην διαδικτυακή πλατφόρμα Virtual Regatta Inshore στο URL https://www.virtualregatta.com/en/inshore-game/ με τη χρήση PCs, Tablets, Laptops, Mobile Phones των συμμετεχόντων.Οι αγώνες σύμφωνα με την προκήρυξη θα διεξαχθούν με βάση τους κανονισμούς, όπως αυτοί ορίζονται στους RRS και υποστηρίζονται από την πλατφόρμα του παιχνιδιού.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αθλητικά μέλη των αναγνωρισμένων από την Ε.Ι.Ο. συλλόγων καθώς και φίλοι αυτών που ασχολούνται με την αγωνιστική ιστιοπλοΐα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν διαδικτυακά στο e-mail του συλλόγου naskeolos@yahoo.gr με υποχρεωτική δήλωση των παρακάτω στοιχείων
Όνομα σκάφους που συμμετέχει στην πλατφόρμα, Ονοματεπώνυμο κυβερνήτη, Τηλέφωνο και e-mail κυβερνήτη, Πόλη , Σύλλογο.
Η προθεσμία των δηλώσεων συμμετοχής εκπνέει την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι τα αγωνιζόμενα σκάφη δεν μπορούν να υπερβούν τα 100 και θα χωριστούν σε γκρουπ.
Ο αριθμός των γκρουπ θα οριστεί ανάλογα με τις συμμετοχές και κάθε γκρουπ δεν θα υπερβαίνει τα 20 σκάφη.

Το πρόγραμμα

Οι ιστιοδρομίες θα είναι ελεγχόμενου στίβου όρτσα – πρίμα με τύπο σκάφους “J70”. Το Σάββατο θα γίνουν τα προκριματικά, που θα περιλαμβάνουν 5 ιστιοδρομίες ανά γκρουπ (θα αφαιρείται η χειρότερη) και έως 3 γκρουπ με ίδια ώρα εκκίνησης. Από το συνολικό άθροισμα των αποτελεσμάτων οι 40 πρώτοι θα αγωνιστούν στα ημιτελικά. Την Κυριακή θα είναι η ημέρα των ημιτελικών.
Οι 40 προκριθέντες θα αγωνιστούν σε 2 γκρουπ (από 5 ιστιοδρομίες και θα εξαιρείται η χειρότερη) και από το συνολικό άθροισμα των αποτελεσμάτων οι 20 πρώτοι θα αγωνιστούν στον τελικό. Ο τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.: Οι 20 προκριθέντες στον τελικό θα αγωνιστούν (1 γκρουπ) σε 5 ιστιοδρομίες και από το σύνολο της βαθμολογίας (εξαιρουμένης της χειρότερης) οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας θα αναδειχθούν νικητές. Σκάφη που για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την ιστιοδρομία τους θα χαρακτηρίζονται DNF. Σε όλες τις φάσεις οι ισοβαθμίες λύνονται όπως ορίζει το παράρτημα 8 των RRS. Ανάμεσα στις ιστιοδρομίες θα μεσολαβεί πεντάλεπτο διάλειμμα..