Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020 13:37

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Ακυρώθηκε το “5ο Ancient Messene open”

Γράφτηκε από τον

Η πανδημία του κορονοϊού όπως ήταν φυσιολογικό έπληξε και το Τένις με αμαξίδιο και το διεθνές τουρνουά της Αρχαίας Μεσσήνης, ένα τουρνουά που είχε εμπνευστεί πριν πέντε χρόνια ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ετσι οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν το “5ο Ancient Messene open”, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2020 στην Ανάληψη Μεσσήνης. Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που έζησαν όλοι, οι συνθήκες που επικρατούν, η αβεβαιότητα για τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν, δεν άφησαν περιθώρια στους διοργανωτές και έτσι αποφάσισαν να ακυρώσουν για φέτος την διοργάνωση, όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Πλέον το ραντεβού για το πετυχημένο διεθνές τουρνουά του Τένις με αμαξίδιο, το μοναδικό που γίνεται στην Ελλάδα, είναι για τα τέλη Οκτωβρίου του 2021.

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Λαζαρίδης

Από εκεί και πέρα ο καλαματιανός πρωταθλητής του Τένις με αμαξίδιο εδώ και δύο εβδομάδες έχει λάβει άδεια χρήσης αθλητικών χώρων, ως αθλητής της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας που διεκδικεί την πρόκριση για τους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2021.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης στη διάρκεια της καραντίνας, υπό τις οδηγίες των προπονητών του προσπάθησε να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση,
με τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους και γυμναστική στο σπίτι για ενδυνάμωση.
Πλέον ήρθε η ώρα να ξεκινήσει και πάλι το τένις και την αγωνιστική προετοιμασία.
Έτσι ξεκίνησε προπονήσεις τένις αρχικά στην Καλαμάτα, όπως και προπονήσεις στο Δημοτικό στάδιο για ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση,
με την επίβλεψη του γυμναστή Γιάννη Καλυβιώτη.
Σταδιακά θα πηγαίνει και στην Αθήνα για να προπονηθεί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κόντο. Ο Λαζαρίδης κάνει τον προγραμματισμό του βήμα βήμα και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, τηρώντας πάντα το πρωτόκολλο υγιεινής χρήσης αθλητικών χωρών και πάντα με ατομική ευθύνη.
Στόχος του καλαματιανού πρωταθλητή είναι, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του συμμετοχές τον Αύγουστο,
ενώ απώτερος και μεγάλος του στόχος παραμένει η πρόκριση στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, το καλοκαίρι του 2021.