Σάββατο, 06 Ιούνιος 2020 11:29

Στις 29 Ιουλίου τα "Παπαφλέσσεια"!

Γράφτηκε από τον
Στις 29 Ιουλίου τα "Παπαφλέσσεια"!

Και στην εποχή του.... κορονοϊού θα δούμε "Παπαφλέσσεια". Το ιστορικό διεθνές μίτινγκ στίβου θα διεξαχθεί τελικά φέτος, καθώς ο ΣΕΓΑΣ "άναψε το πράσινο φως"και ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή των αγώνων στην Καλαμάτα για την Τετάρτη 29 Ιουλίου!

Οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει θεσπίσει η Ομοσπονδία.
Θυμίζουμε, ότι το μίτινγκ είχε οριστεί για τις 23 Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, όπως συνέβη και με άλλες σπουδαίες διοργανώσεις.
Η "Ε"ωστόσο είχε επισημάνει ότι υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν οι αγώνες το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο. Οι άνθρωποι του διοργανωτή Μεσσηνιακού όλο αυτό το διάστημα ήταν σε επαφή με τον ΣΕΓΑΣ και τελικά χθες άκουσαν τα ευχάριστα νέα.
Το φετινό μίτινγκ δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα, αφού θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες όσον αφορά τον αριθμό των παρευρισκόμενων στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες, την διαδικασία μετάβασης στο Στάδιο, τις διαδικασίες διεξαγωγής των αγώνων ανά κατηγορία αγωνισμάτων, την αποχώρηση από την αθλητική εγκατάσταση και αρκετά ακόμα στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι με σιγουριά αναφορικά με τους θεατές ή τις συμμετοχές, καθώς όλα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας. Σημασία όμως έχει ότι με τις σημερινές συνθήκες, πήρε την έγκριση διεξαγωγής.
"Μετά από αιτήματα διοργανωτών για την διεξαγωγή αγώνων στίβου, το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε και
ενέταξε στο (αναπροσαρμοσμένο λόγω της πανδημίας) αγωνιστικό του πρόγραμμα και επιπλέον των πρωταθλημάτων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, τους παρακάτω αγώνες στις αντίστοιχες ημερομηνίες και τόπους:
8 Ιουλίου (Τετάρτη) Φεστιβάλ Ρίψεων (Τρίπολη) .8 Ιουλίου (Τετάρτη) «Σπανίδεια» (Θεσσαλονίκη), 15 Ιουλίου (Τετάρτη) Γκραν Πρι Άργος Ορεστικό. 22 Ιουλίου (Τετάρτη) Διεθνές μίτινγκ αλμάτων (Καλλιθέα). 29 Ιουλίου (Τετάρτη) Παπαφλέσσεια (Καλαμάτα)".αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στίβου για τους αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι.
Στα "Παπαφλέσσεια" θα συμμετέχουν και αθλητές και αθλήτριες του Μεσσηνιακού, ενώ ο καλαματιανός σύλλογος ενδέχεται να δώσει το "παρών" και στο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη στις 8 Ιουλίου.

Οι αγώνες που θα λάβει μέρος ο Μεσσηνιακός

Ο Μεσσηνιακός πέρα από τα "Παπαφλέσσεια" προετοιμάζεται και για τους αγώνες που θα λάβει μέρος το επόμενο δίμηνο. Οι προπονήσεις γίνονται τόσο στο ιστορικό γήπεδο του συλλόγου, όσο και στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας πάντα βέβαια με τις σαφείς οδηγίες ασφαλείας που έχουν δοθεί από την Πολιτεία.
Για τους "πράσινους" οι αγώνες ξεκινούν ουσιαστικά με τη διεξαγωγή των διασυλλογικών πρωταθλημάτων. Χρονικά, ωστόσο, προηγούνται οι αγώνες για τις κατηγορίες παμπαίδων - παγκορασίδων Α (Κ 16) στο τέλος Ιουνίου. Ακολουθούν το διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων -κορασίδων Κ18 στις αρχές Ιουλίου, ενώ στα μέσα του Ιουλίου θα γίνει και το διασυλλογικό ανδρών γυναικών. Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων/ παγκορασίδων και παίδων/ κορασίδων.
Τα υπόλοιπα των μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων/ νεανίδων Κ20, νέων Κ23 και ανδρών γυναικών) θα γίνουν τον Αύγουστο.
Ο Μεσσηνιακός θα συμμετάσχει στις 11 και 12 Ιουλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16, που θα διεξαχθεί σε 5 ομίλους. Ο Μ.Γ.Σ. θα συμμετάσχει στον όμιλο της Πάτρας. Ακολουθεί στις 25-26 Ιουλίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ 18 στην Λάρισα, στις 1-2 Αυγούστου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 στα Γιάννενα. και στις 8-9 Αυγούστου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23 και ανδρών/ γυναικών, που θα γίνει στην Πάτρα.