Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2020 15:05

ΣΤΙΒΟΣ: Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Εγκρίθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων

Την έγκριση και τα θετικά σχόλια της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού απέσπασε το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων του ΣΕΓΑΣ, το οποίο είναι ήδη αναρτημένο στο site της ΓΓΑ, στην σχετική ενότητα για την Covid-19.

Η ομάδα που καταρτίστηκε, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από την πνευμονολόγο Ασημίνα Γκάγκα, τον διευθυντή αγώνων της ομοσπονδίας, Ανδρέα Γκόγκα, και τεχνικούς ανάπτυξης κατάφερε να λύσει έναν δύσκολο γρίφο και να διαμορφώσει ένα πρωτόκολλο που διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και πρωτίστως την ασφάλεια όλων όσοι θα συμμετέχουν σε αυτούς από διάφορα πόστα.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που κλήθηκε να ξεπεράσει η Επιτροπή ήταν ο τρόπος διεξαγωγής αγωνισμάτων των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ., εκεί όπου είναι αδύνατο να τηρηθούν οι περιορισμοί επαφής και προφύλαξης ασφάλειας. Ο ΣΕΓΑΣ πρότεινε, και η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ αποδέχθηκε, τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στα παραπάνω αγωνίσματα με ιατρική βεβαίωση, η οποία θα έχει δοθεί τις τελευταίες 48 ώρες -στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα την βεβαίωση θα μπορεί να δώσει και ο γιατρός αγώνων.

Το πρωτόκολλο διεξαγωγής θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο, όχι μόνο της ομοσπονδίας, αλλά και όλων των διοργανωτών που θα θελήσουν να προχωρήσουν φέτος στην οργάνωση αγώνων τοπικού ή εθνικού χαρακτήρα.