Σάββατο, 20 Ιούνιος 2020 11:35

Κερδίζει έδαφος η Καλαμάτα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αετοσανίδας

Γράφτηκε από τον

Ηρθε,,είδε και... εντυπωσιάστηκε. Ο λόγος για το τεχνικό κλιμάκιο της παγκόσμιας κλάσης αετοσανίδας,που βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές της πόλης, καθώς ο Αίολος θα καταθέσει υποψηφιότητα για να αναλάβει τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αετοσανίδας (kiteboarding) για το 2021.

Η τριμελής αντιπροσωπεία έμεινε εντυπωσιασμένη από τις συνθήκες και είναι είναι πλέον πολύ πιθανό ο πρώτος διεθνής αγώνας του εν λόγω πρωταθλήματος στην Ελλάδα, να γίνει στη Μεσσηνία.
"Εχει πολύ μεγάλες πιθανότητες η υποψηφιότητα του Αίολου, από τη στιγμή που μας κάνει το μέρος.

Εντυπωσιασμένο το τεχνικό κλιμάκιο από την επιθεώρηση στην περιοχή

Ο σύλλογος έχει τη εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, άρα χρειάζεται μόνο στήριξη από την πολιτεία και τους χορηγούς", δήλωσε ο Σπύρος Κρότσης, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας κλάσης αετοσανίδας (International Kitesurfing Association) και υπεύθυνος της Ολυμπιακής κατηγορίας Formula Kite στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, φανερώνοντας τις προθέσεις της Ομοσπονδίας. Ο κ. Κρότσης σημείωσε ότι το πρωτάθλημα αετοσανίδας είναι το πιο εξελισσόμενο ιστιοπλοϊκό άθλημα και η Καλαμάτα με τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μπορεί να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του kiteboarding. Κάτι που θα έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη για την πόλη.
Ο Μάρκους Σβέντνερ, διευθύνων σύμβουλος (International Kitesurfing Association) έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή του Κορδία.
"Επισκεφτήκαμε διάφορα μέρη που μπορεί να γίνει το πρωτάθλημα. Η Καλαμάτα είναι γνωστή για τις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είδαμε τον Ομιλο και τις παραλίες. Μπορώ να πω ότι η δυτική πλευρά (σ.σ. Κορδίας) είναι η ιδανική όσον αφορά την μορφολογία και τις συνθήκες. Εχει τεράστιο εύρος αέρα από πολύ χαμηλής έως πολύ υψηλής έντασης".
Σύμφωνα με τον κ. Σβέντνερ που είχε δίπλα του στο πάνελ την Μαρίνα Ψυχογιού Iinternational race officer, εννέα πόλεις στην Ευρώπη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Η απόφαση θα παρθεί το επόμενο διάστημα, αφού μέχρι την 1η Αυγούστου θα πρέπει να έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια.
Η Ομοσπονδία θα αναθέσει αγώνες για την επόμενη διετία, προκειμένου οι αθλητές να μπορούν να κάνουν μακροπρόθεσμα τον προγραμματισμό τους Στην Ελλάδα επίσημοι αγώνες έχουν γίνει το 2019 σε Πάτρα και Αίγινα, αλλά ποτέ διεθνής αγώνας.
O πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής ευελπιστεί ότι ο Αίολος θα είναι πρώτος ελληνικός σύλλογος που θα διοργανώσει ευρωπαϊκό αετοσανίδας.
'Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας το τεχνικό κλιμάκιο. Είδαν τα σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να αναπτυχθεί το πρωτάθλημα. Εμειναν ικανοποιημένοι από τις εγκαταστάσεις και περιμένουμε με αγωνία, να κριθεί θετική η υποψηφιότητα", ανέφερε ο κ. Βγενής.
Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εκτιμάται ότι θα λάβουν μέρος 100 αθλητές, καθώς η Ομοσπονδία θα θέσει όριο συμμετοχών διότι μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων θα ρίξει και το επίπεδο της διοργάνωσης.